Ali Kerem Bilge, Prof. Dr. Husamettin Kocan, Gaye Cevikel, Jülide Ates, Esra Ozkan

Üçüncü Kez The Stay Art Talks

/

Jülide Ateş’in moderatörlüğünde üçüncüsü gerçekleştirilen The Stay Art Talks’a, BASE & Kolekta Kurucu Ortağı Ali Kerem Bilge, Dijital Sanat Küratörü Esra Özkan, GAIA&GINO Kurucu ve Kreatif Direktörü Gaye Çevikel, öğretmen, sanatçı, akademisyen ve Baksı Müzesi Kurucusu Prof. Dr. Hüsamettin Koçan katıldı.

The Stay Art Talks, yeni nesil sanattan koleksiyonerliğe, dijital sanatlardan tasarım hikayelerine ve Baksı Müzesi’ne kadar pek çok konuyu ele aldı. Dijital sohbet buluşması, The Stay Bosphorus’ta gerçekleştirildi.

Ateş söyleşide The Stay sanat koleksiyonunu hem ölümsüz kılmak hem de daha geniş bir kitleye sunmak adına hazırlanan The Stay ArtBook’un müjdesini verirken, Bilge, “Türkiye’de her yıl mezun olan binlerce sanatçı ve yaratıcı genç arkadaşımız; tüm Türkiye’de 45-50 şehre yayılan sanat noktaları var. Tüm bu insanların çabalarını sanatseverlerle buluşturmak adına 2017 yılında Base için adımlarımızı attık. 5 yılda 500’ün üzerinde yeni mezuna işlerini gösterme fırsatını sunuyoruz” sözleriyle BASE’in hikayesini aktardı.

“Dijital Sanatlar Hayatımızın Bir Parçası”

Özkan ise, “Dijital sanatların temel konulardan biri; insan aklının muhakemesinde bir iz bırakabilmek. Bu hikâyede deneyim olarak adlandırdığımız konu beynimizde bitiyor. Ve bu beyin çalışmalarıyla bilgisayarların ya da yapay makinaların çalışmasıyla gerçekten bir deneyim ortaya çıkıyor ve dijital sanatlarda aslında bu deneyimi ele alıyor. Dijital sanatlar hayatımızın bir parçası’’ diye konuştu.

İlginizi çekebilir:  Almanya’daki Bir Eseri Çalıp Tanzanya’ya Götürdüler!
Ali Kerem Bilge, Prof. Dr. Husamettin Kocan, Gaye Cevikel, Jülide Ates, Esra Ozkan

“Fark Fonksiyon”

Tasarım ve sanat ilişkisini ele alan Gaye Çevikel de, “Koleksiyonluk tasarım eseri ile endüstriyel tasarım arasında keskin bir ayrım yapmak çok mümkün değil, çünkü her ikisinde de tasarımcı veya sanatçının duyguları, hisleri, şiirselliği var. Aynı zamanda içinde bulundukları zamana sıra dışı bir manifestoyu temsil ederler. Ancak koleksiyonluk tasarım ürünü ile sanat eseri arasındaki tek fark bir fonksiyonu olmasıdır. Tasarım eserinde, bir fonksiyon vardır” dedi.

“Gönüllülük Merkezi”

Öte yandan Baksı Müzesi’nin hikayesini anlatan Hüsamettin Koçan, “İnsanların kalbine kulağımızı dayadık, ihtiyaçlarını, kaybettiklerini ve isteklerini göz önünde bulundurarak filizlenen Baksı bir gönüllük merkezidir” diye konuştu.

Previous Story

Adını Goethe’nin Romanından Alıyor

Next Story

Her Parçacığa Değer Katmak Misyonuyla…

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.