Türk-Japon Dostluğu "Rakugo"yla Kutlanacak - ArtDog Istanbul
Kimie Oshima. Fotoğraf: Kuni Takahashi

Türk-Japon Dostluğu “Rakugo”yla Kutlanacak

400 yıllık hikâye anlatma geleneği Rakugo, Japonya-Türkiye diplomatik ilişkilerinin tesisinin 100. yıldönümüne özel olarak Atlas 1948 sahnesinde oynanacak.

/

400 yıllık bir hikâye anlatma geleneği olan Rakugo, Japonya ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıldönümüne özel olarak Atlas 1948 sahnesinde izleyicilerle buluşacak. 3 Kasım’da, The Japan Foundation ve Komedi Kulüp’ün iş birliğiyle düzenlenecek olan “Türk-Japon Dostluğu Rakugo ve Komedi” etkinliği, ünlü oyuncu Sarp Apak’ın moderatörlüğünde gerçekleşecek ve uzmanların katılımıyla zengin bir söyleşiyle devam edecek.

Etkinlikte, Japonya’nın yüzyıllara dayanan geleneksel hikâye anlatma sanatı Rakugo, mizah ve hikâye anlatıcılığının modern toplumdaki rolüne farklı bir bakış açısı sunacak. Chiba Ticaret Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halit Mızıraklı, Kanagawa Üniversitesi’nden Prof. Dr. Kimie Oshima ve Rakugo sanatçısı Shinoharu Tatekawa’nın katılımıyla, iki ülkenin köklü mizah gelenekleri, kültürel değişimde komedinin rolü üzerine derinlemesine bir diyalog oluşturulacak.

İlginizi çekebilir:  Ödül aldı, vize alamadı

Rakugo Hakkında

Rakugo, Japonya’nın yüzyıllara dayanan geleneksel hikâye anlatma sanatıdır. 17. yüzyıldan itibaren gelişen bu performans sanatı, genellikle sahnede tek başına oturan bir sanatçının (rakugoka) mizahi ve dramatik hikâyeler anlattığı bir formatta sunulur. Sanatçı sadece bir yelpaze (sensu) ve bez (tenugui) kullanarak, farklı karakterleri canlandırır ve izleyiciye eğlenceli bir şekilde hayat dersleri sunar. Genellikle günlük yaşamdan kesitler, komik diyaloglar ve sürpriz sonlarla zenginleştirilen Rakugo, Japon kültüründe mizahın önemli bir parçası olarak öne çıkar.

Etkinliğin Geliri LÖSEV’e

The Japan Foundation ve Komedi Kulüp iş birliği ile 3 Kasım Pazar günü gerçekleşecek ve satış gelirleri LÖSEV’e bağışlanacak ‘Türk-Japon Dostluğu Rakugo ve Komedi’ etkinliğinin biletlerine buradan ulaşmak mümkün.

Previous Story

Katılımcı Bir Kültür Alanı: Çekirdek Eskişehir

Next Story

“Bir Eleştiri Mecrası Olarak Sanat Platformları ve Yayınları”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.