Tasarım, Teknoloji ve İletişim Hangi Noktalarda Kesişiyor? - ArtDog Istanbul

Tasarım, Teknoloji ve İletişim Hangi Noktalarda Kesişiyor?

//

Connect for Creativity’nin “Dijital, birbirimizle ilişki kurma biçimlerimizi nasıl değiştiriyor?” sorusunu odağına alacak olan “Yaratıcı Keşifler: Sosyal Yapılardan Her An Ulaşılabilir Sistemlere” başlıklı üçüncü ve son iş birliği konferansı, 24-25 Eylül tarihlerinde dijital ortamda gerçekleşecek. Konferans; Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan ve birçok ülkeden konuşmacıları öncülüğünde, yaratıcı endüstriler ile dijital teknolojilerin birbirimizle bağlantı ve ilişki kurma biçimlerimizi nasıl etkilediğini inceleyecek.

Halka Açık ve Ücretsiz

Çalıştaylar, grup toplantıları, ana konuşmacılar ve panel tartışmalarıyla Birleşik Krallık, Sırbistan, Türkiye, Yunanistan ve başka pek çok ülkeden katılımcılar arasında bilgi, fikir ve deneyim alışverişini sağlamayı ve yeni iş birlikleri oluşturmayı amaçlayan iki günlük konferansı, kayıt yaptıran herkese ücretsiz olarak takip edebilecek.

Teknolojinin Hızı Bizi Geçiyor Mu?

Temas kurma ihtiyacı, insan doğasının en temel özelliklerinden biri olsa da iletişim kurma biçimlerimiz evriliyor. Günümüzde hiper güçlü bağlantıların egemen olduğu bir kültürde yaşıyoruz: Teknolojinin hızı, kavrayış hızımızı ve eleştirel düşüncenin gelişme hızını aşmış durumda. Şimdi, sosyal mesafe uygulaması da teknolojinin kullanımına ivme kazandırdı ve buna bağlı olarak, pek çok yeni yaratıcı ortaya çıktı. Ancak bu arada dünyayla iletişim ve ilişki kurma biçimleri de değişti.

Yaratıcı Endüstriler ile Dijital Teknolojilerin Kesişim Noktası

Teknoloji ve her yerde erişilebilir olan sistemler, pek çok soruyu da beraberinde getiriyor: “Gerçeklikten kaçmaya mı çalışıyoruz? Yeni bir sosyal model mi geliştiriyoruz? Biz mi teknolojiyi yaratıyoruz, yoksa teknoloji mi bizi?”

Konferans, yaratıcı endüstriler ile dijital teknolojilerin kesişim noktasına odaklanacak ve bunun birbirimizle bağlantı ve ilişki kurma biçimlerimizi nasıl etkilediğini inceleyecek.

Connect for Creativity projesi, British Council tarafından Türkiye’den ATÖLYE ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yunanistan’dan BIOS ve Sırbistan’dan Nova Iskra iş birliğiyle yürütülüyor. Proje, Yunus Emre Enstitüsü’nün geliştirdiği Kültürlerarası Diyalog Programı’nın bir parçası olarak, Avrupa Birliği ile Türkiye Cumhuriyeti’nin finansman desteği ile hayata geçiriliyor.

Daha fazla bilgi ve kayıt için: connectforcreativity.eu

#connectforcreativity

Previous Story

Sanatçı İkilisinden Yeni Koşullara ‘Acı Reçete’

Next Story

Royal Opera House, Covent Garden’da Ücretsiz Açık Hava Sineması Düzenledi

0 0,00