Taksim Meydanı’na Cumhuriyet Müzesi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Taksim Meydanı'na Cumhuriyet Müzesi açılacağını X hesabından duyurdu. Taksim Camisi'nin hemen yanındaki Taksim Maksemi’nde, açılacak Cumhuriyet Müzesi İstanbul ve Taksim için simgesel bir önem de taşıyor.

İBB’den gelen bilgiye göre Taksim Meydanı’na adını veren Taksim MaksemiCumhuriyet Müzesi’ne dönüşüyor. Meydanın simge yapılarından Taksim Maksemi, İBB Miras’ın restorasyon ve yeniden işlevlendirme çalışmalarının ardından Cumhuriyet’in 100. yılında İBB Cumhuriyet Müzesi olarak 8 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de törenle açılacak.

İstanbul’un kalbinde yer alan Taksim Meydanı, yeni bir kültürel mekâna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat,  sosyal medya hesapları üzerinden Taksim Meydanı’nda bir “Cumhuriyet Müzesi” açılacağının duyurdu. Duyurudan sonra, 20 yıldır AKP yönetiminde olan Beyoğlu Belediyesi sınırları içindeki Taksim Meydanı’na bir “Cumhuriyet Müzesi” açılacak olmasının sembolik anlamı tartışılmaya başlandı.

Ekrem İmamoğlu X hesabından şunu paylaştı: Taksim Meydanı’na adını veren Taksim Maksemi’nde, meydandan adını alan Cumhuriyet Müzesi’ne çok az kaldı!

 I. Mahmud tarafından 1732-33 yılları arasında inşa edilen Taksim Maksemi’ni #İBBMiras restorasyonu ve yeniden işlevlendirme çalışmalarıyla İstanbul’a kazandırıyoruz. I. Mahmud tarafından 1732-33 yılları arasında inşa edilen Taksim Maksemi’ni #İBBMiras restorasyonu ve yeniden işlevlendirme çalışmalarıyla İstanbul’a kazandırıyoruz.

İlginizi çekebilir:  Kampüsler Özgür Filistin'in Sesi Oldu

 

İstanbul Beyoğlu’nda yer alan 1732-33 yılları arasında inşa edilen tarihi Taksim Maksemi’nin restorasyon projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin miras projeleri arasındaydı. Kentin tarihi dokusunun korunmasına yönelik çalşma için Ekrem İmamoğlu, bu projenin İstanbul’un kültürel mirasına yapılan önemli bir katkı olduğunu söylüyor.

İBB’nin Miras Projeleri kapsamında gerçekleştirilen çalışma ile Taksim Meydanı’nın tarihi önemi ve kültürel değeri, yeni kuşaklara aktarılıyor ve Cumhuriyet Müzesi’nin açılmasıyla birlikte, hem turistler hem de İstanbul sakinleri için tarihi ve kültürel bir çekim merkezi oluşturulması amaçlanıyor. Restorasyon, hem şehrin tarihi mekânlarını korumaya hem de vatandaşların hizmetine sunmaya yönelik stratejik bir girişimin parçası olarak şekilleniyor.

Previous Story

Basquiat’nın James Joyce İlhamı Satışa Çıkıyor

Next Story

Albert Camus’nün “Yabancı” Mirası

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.