Semt Pazarlarını “Başka Gör”mek - ArtDog Istanbul
Serpil Yeter, Başka Gör Serisi, Analog fotoğraf, 40 x 60 cm, Anna Laudel, 2000

Semt Pazarlarını “Başka Gör”mek

Serpil Yeter’in izleyicilere semt pazarlarının sadece renkli bir görüntü olmanın ötesinde, birçok duygu ve gerçekliği barındıran karmaşık bir dünya olduğunu hatırlatan sergisi “Başka Gör”, 12 Ocak – 23 Şubat arasında Anna Laudel İstanbul’da.

Sosyal temalara farklı doku ve desenlerle hayat veren  sanatçı Serpil Yeter’in daha önce sergilenmemiş eserlerinden oluşan “Başka Gör” isimli fotoğraf sergisi 12 Ocak – 23 Şubat arasında Anna Laudel İstanbul’da izleyiciyle buluşuyor.

Serpil Yeter, Başka Gör Serisi, Analog fotoğraf 40 x 60 cm, Anna Laudel, 2000

Sanatçının 2000’de İstanbul semt pazarlarında yaptığı gözlem ve edindiği deneyimlerden esinlenen fotoğraf seçkisi “Başka Gör”, ses yerleştirmesiyle ilk defa sergileniyor.

Serpil Yeter, Başka Gör Serisi, Analog fotoğraf, 40 x 60 cm, Anna Laudel, 2000

Yeter, pazarın her bir tezgahını bir enstalasyon gibi düzenlemiş ve pazarcıların sanatçı titizliğiyle yarattığı bu gündelik mekânları fotoğraf karelerine yansıtıyor. Sanatçı bu fotoğraflar aracılığıyla izleyiciyi milenyumun başında kurulmuş bir semt pazarı deneyimlemek üzere zamanda yolculuğa çıkarıyor.

Serpil Yeter, Başka Gör Serisi,  Analog fotoğraf, 40 x 60 cm, Anna Laudel, 2000

Akşam yorgunluğundan, yıpranmış ruhlardan ve içsel bir güzellikle süslenmiş tezgahlardan ilhamla bir araya gelen sergi, sanatçının İstanbul ziyaretleri sırasında yaptığı toplumsal gözlemleri hem estetik hem de realistik bir bakış açısıyla aktarıyor.

Serpil Yeter, Başka Gör Serisi, Analog fotoğraf, 40 x 60 cm, Anna Laudel, 2000

“Başka Gör”, pazarcıların günlük yaşam mücadelesini, farklı kültürleri, karakterleri, imkansızlıkları ve arzuları barındıran bir panorama tasarlayarak izleyicilere insan hikayelerden çarpıcı bir kesit sunuyor.

Serpil Yeter, Başka Gör Serisi, Analog fotoğraf, 40 x 60 cm, Anna Laudel, 2000

Eserlerinde, yarınların endişesini simgeleyen detaylar ve tezgahların kendine özgü düzenlemeleri içindeki ekonomik sıkıntıları anlatan sembollere de yer veren Yeter, hayatın bu günlük ve sıradan penceresindeki  güzellikleri ve zorlukları yıllar boyu rafine ettiği özgün sanatsal dili ile izleyicilere dengeli bir şekilde yansıtıyor.

Previous Story

Fotoğraftan Tuvale: ‘Warm Beer’

Next Story

Kuir Sanatçıdan Çıplak Otoportreler

0 0,00