Sanat Dünyası da Clubhouse’da

///

Ülkemizde de son günlerde oldukça popüler olan ve sesli sohbet içeren sosyal ağ uygulaması Clubhouse, dünyadaki etkisini sürdürmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz Nisan ayında piyasaya çıkan ve sadece davetiye ile kullanılabilen sesli sosyal medya uygulaması Artnet News’a da konu oldu. Kate Brown imzalı yazıda, sanat dünyasının bir araya geldiği sohbet odalarının pandemi ve karantinanın vurduğu sosyal hayata bir nebze de olsa hareket getirdiğine yer verildi.

Kısa Ömürlü, Samimi Bir Ortam Sunuyor

Sanat profesyonellerine network imkanı sunmasının yanı sıra Clubhouse’u diğer sosyal medya mecralarından ayıran yanı ise “Gelip geçiciliği (Her şey o anda yaşanıyor; herhangi bir şey kayıt olmuyor) ve sadece sesli olmanın getirdiği samimiyet” olarak açıklandı.

Video olmadığı için de katılımcıların saçı, kıyafeti ya da odadaki dağınıklığa takılmadan rahatça dahil olabilmesi ve tıpkı podcast dinlerken olduğu gibi başka işlerle uğraşırken bir yandan sohbeti dinleyebilmesi de öne çıkan avantajları arasında sıralandı.

Clubhouse

Müzeler de Hesap Açıyor

Artnet’e konuşan İsviçre’deki Kunstmuseum Basel’in Pazarlama ve Gelişim Direktörü Mirjam Baitsch yakında müze adına Clubhouse’da bir hesap açacaklarını söyledi. Baitsch, “Müze yetkilileri de, ziyaretçilerimiz de orada. Bu durum mevcut hiyerarşiyi ortadan kaldırıyor. Kurulabilen bu diyalog sanat dünyası için büyük bir şans” diye konuştu.

İlginizi çekebilir:  Talât Sait Halman Çeviri Ödülü için Başvurular Başlıyor

ABD’li koleksiyoner Stefan Simchowitz de Clubhouse’da Simco’s Art Club adlı bir sohbet odası kurdu. Uygulamanın insanlara topluluk hissi ve paylaşım imkanı sunduğuna dikkat çeken Simchowitz, “Clubhouse sosyal medya fenomeni olacak. Bu uygulama sanat dünyasındaki bariyerleri indirmeyi sağlıyor. İnsanları sanat dünyasının dışında tutmaya çalışan ‘bekçileri’ engelliyor ve isteyen herkesin sistemin içine girmesini sağlıyor” dedi.

Clubhouse of Simco’s Art Club’dan bir screenshot. Görsel: artnet.com

“Sergiler Hakkında Konuşmayı da Özledik”

Artnet’e açıklama yapan Alman koleksiyoner Anne Schwanz, “Hem yeni insanlarla tanışmak hem de uzun süredir haber almadığımız arkadaşlarımızla konuşmak için güzel bir fırsat. Sergileri özlememizin yanı sıra bu sergiler hakkında konuşmayı da özlüyoruz. Clubhouse bunu sağlıyor” diye belirtti.

Almanya’da En Çok İndirilen Uygulama Oldu

Özellikle Almanya’da ilgi gören ve Ocak ayının en çok indirilen uygulaması olan Clubhouse’daki sohbet odaları arasında gezinirken sanat simsarı Helge Achenbach’ın 500 kişiye iş tavsiyeleri verdiği bir konuşmaya, koleksiyoner Gil Bronner’in karantinada koleksiyon sahibi olma tavsiyelerine veya Venedik Bienali’nde Almanya Pavyonu’nun küratörlüğünü üstlenecek Yılmaz Dziewior’un aralarında olduğu sanat dünyasının tanınmış isimlerine rastlamak mümkün.

https://www.artdogistanbul.com/tumu/guncel_sanat/yilmaz-dziewiorden-2021-venedik-bienali-degerlendirmesi.htm

Previous Story

Yılın En İyi Nordik Film “Tigers”

Next Story

Reha Erdem’in Karantina Komedisi 13 Mart’ta MUBI’de

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.