Salt Galata‘da 31 Mart’a kadar devam eden Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri sergisi kapsamında hazırlanan açık derslerin ilki, mimar-akademisyen Uğur Tanyeli ile 20 Ocak Cumartesi günü saat 15.00’te düzenlenecek.
“Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: Bir Kurumlaş(ma)ma Tarihi” başlıklı oturumda Tanyeli, mimarlık eğitiminin iki yüzyılı aşkın süreçte geçirdiği dönüşümleri irdeleyecek. Askerlik ve mühendislik ile bütünleşik tek bir okulla başlayan ve günümüzde Türkiye genelinde yüzü aşkın okula yayılan mimarlık eğitimini, akademik manzara ile kurumlar odağında değerlendirecek.
Sergi Kapsamında Atölye
26 Ocak Cuma 12.00-19.00 saatlerinde ise mimar ve araştırmacı Marie-Louise Richards yürütücülüğünde Salt Galata’da bir atölye yapılacak. Bakım pratikleri, kolektivite ve mekânsal pratikler arasındaki ilişkileri araştıran Richards, katılımcılar ile birlikte feminist bakım pratiklerinden neler öğrenebileceğineceğini ele alacak. Stockholm merkezli IASPIS—International Programme for Visual and Applied Arts iş birliğinde, İsveç Başkonsolosluğu’nun desteğiyle yapılan İngilizce atölye, mimarlar, tasarımcılar, ilgili disiplinlerden uzmanlar ile öğrencilere açık.
Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: 18. Yüzyıldan Günümüze Kurumsallaşma Eşikleri sergisi, 31 Mart’a kadar Salt Galata’da devam ediyor. 18. yüzyıldan günümüze Türkiye’de mimarlık eğitimi tarihini, mimari üretime yapılan katkıları ve açılım imkânlarını ele alan sergiye, akademisyen ve araştırmacıların katkılarıyla hazırlanan bir dizi program eşlik ediyor.
*Ücretsiz programlar hakkında ayrıntılı bilgi edinmek ve kayıt yaptırmak için saltonline.org adresini ziyaret edebilirsiniz.