SAHA Studio’da Sanatçılarla Buluşma

/

SAHA Derneği’nin sanatçılar ve küratörlere çalışma ortamı sunmanın yanı sıra projeleri için üretim, araştırma ve sunum bütçesi sağlamak amacıyla yaz sonunda kurduğu SAHA Studio, 19 Aralık Perşembe günü kapılarını ziyarete açıyor. SAHA Studio’nun Ağustos 2019-Şubat 2020 arasındaki ilk altı aylık dönemi için seçilen sanatçılar Larissa Araz, Alper Aydın, Özgür Demirci ve Sibel Horada sanat pratiklerini ve SAHA Studio’da geliştirmekte oldukları projelerini paylaşmak için ilk kez bir araya gelecek.

SAHA Studio’nun ilk yılında sanatçılar, misafir sanatçı programları konusunda deneyimli bir seçici kurul tarafından davet ediliyor. Küratör ve eğitmen Vasıf Kortun, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan ve SAHA Studio’nun direktörlüğünü üstlenen küratör Çelenk Bafra’dan oluşan kurul seçim sürecinde SAHA’nın işbirliği yaptığı bağımsız sanat inisiyatifleri Ankara’dan ”Torun”, Çanakkale’den ”sub”, Diyarbakır’dan ”Loading”, İzmir’den ”Hayy” ve Karantina’dan da sanatçı önerileri alındı.

Sanatçılarla ve SAHA ekibiyle sohbet etmek üzere 19 Aralık Perşembe günü 14:00 – 20:00 saatleri arasında Sıraselviler Caddesi no.35, Cihangir, Beyoğlu adresindeki SAHA Studio ziyaret edilebilir.

 

Sanatçılar Hakkında:

Larissa Araz (1990, İstanbul) kimi zaman yazı, video, ses gibi farklı alanlarda eser üretmekle beraber, sanat pratiğinin odağında fotoğraf olan bir sanatçı. Toplumsal hafızaya dahil edilen veya edilmeyen tarih, kimlik, anı ve aidiyete dair konuları kişisel bir yaklaşımla inceliyor.

İlginizi çekebilir:  Phillips'ten Dikkat Çeken Müzayede

Alper Aydın (1989, Ordu) içinde bulunduğu çevrenin fiziki koşulları ve doğanın kendine has akışını araştırırken, fotoğraf, heykel, yerleştirme, performans ve doğal malzemelerle yapılmış geçici düzenlemeler ile araziye müdahalelerde bulunuyor. Doğada gözlemleme, toplama veya yeni formlar ekleyen sanatçı, bulunduğu yeri dönüştürme yoluyla geçici izler bırakıyor.

Özgür Demirci (1982, Konya) hafızayı merkeze alan, bireysel ve toplumsal olayların kurgusunu farklı üretim pratikleriyle gerçekleştirir. Çalışmalarını İzmir’de sürdüren sanatçı; İzmir Kültür Platformu Girişimi (İKPG) üyesi ve girişimin bünyesindeki Pla+form dergisinin içerik editörüdür.

Sibel Horada (1980, İstanbul) kentsel, arkeolojik ve ekolojik kültürlerle ilgilenir ve çalışmalarında kişisel ve kolektif olanın tarihine odaklanarak yok olmakta olanın belleğini tuhaf, rastlantısal örüntüler etrafında sorgular. Çalışmalarında metin ve form birlikteliğini kullanan sanatçı, araştırmalarını şiirsel heykel ve yerleştirmelerinde somutlaştırır.

 

Previous Story

DNA Kalıntılarından Sanat Eserlerine

Next Story

Zaman tünelinde bir yolculuk: Karanlık oda

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.