Piksel.Masterclass Başlıyor - ArtDog Istanbul

Piksel.Masterclass Başlıyor

/

Piksel. ‘in sanatçıların bir medyum olarak yazılımları daha verimli kullanabilmesi amacıyla geliştirdiği Piksel.Masterclass programı için geri sayım başladı. Piksel. ve İstanbul Planlama Ajansı, Decol işbirliğiyle gerçekleştirilen Piksel.Masterclass 12 Mart’ta Hakan Gündüz tarafından verilecek Yaratıcı Kodlama Atölyesi ile başlayacak.

Alanında tanınmış sanatçılar tarafından gerçekleştirilecek atölyeler 12 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Florya Tesislerinde gerçekleşecek. İPA işbirliği sayesinde katılımcılara tesislere ulaşım imkanı da sunulacak.

Yeni Medya Sanatı ve CGI Alanında

Piksel.Masterclass yeni medya sanatı ve CGI (Computer Generated Image) alanındaki en önemli yazılımlar ve teknolojiler ile ilgili beş ana başlıktan oluşacak:

M. Çağrı Yücetürk ile Unreal Engine

Stanislav Glazov ile Houdini/TouchDesigner,

Hakan Gündüz ile Yaratıcı Kodlama: Open Frameworks – Processing

ha:ar ile Cinema 4D

Piksel.Masterclass Eğitim Takvimi ve Atölye Detayları

Piksel.Masterclass bünyesinde yer alan atölyelerin her biri, 4 gün ve her gün için altı saat olmak üzere toplamda 24 saat sürecek. Programların içeriği ve son başvuru tarihleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.piksel.ist/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Yaratıcı Kodlama Open Frameworks / Processing: 12-13 Mart ve 19-20 Mart 2022

Eğitimde yaratıcı kodlama kütüphanelerinden Processing ve openFrameworks temel alınarak, genel programlama teorisi, interaktif tasarım, grafik programlama, çevre birimler ile haberleşme, sanatsal alanda kullanılan yapay zeka yöntemlerine kısaca değinilerek, bunların gerçek dünyadaki uygulamaları üzerinde durulacak.

Open Frameworks, “Yaratıcı kodlama” için tasarlanmış bir açık kaynak araç kütüphanesidir. Görüntü ve ses işleme, oyun geliştirme, işlemci programlama, etkileşimli uygulamalar ve aklınıza gelebilecek hemen her uygulama konusunda kullanabileceğiniz Open Framework(OF) , C++ program dili kullanarak Windows, OSX, Linux, Android ve iOS işletim sistemleri üzerinde çalışan yüksek performanslı uygulamalar geliştirmemize olanak tanır.

Processing, 2001 yılından bu yana görsel odaklı geliştirilen basit seviyede bir programlama dili ve ortamıdır. Hızlı prototip çıkarma ve eskiz çalışması yapabilme için geliştirilse de zaman içinde programlama temellerini anlayabilmek ve anlatabilmek için programlamaya giriş eğitim aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Türkiye’de çok fazla yaygın olmasa da yurt dışında özellikle görsel sanatçıların çok sıklıkla kullandıkları bir programlama dili olan Processing 100 den fazla kütüphane içermektedir. Çoklu ortam türleri ile (video, resim, ses gibi) sorunsuz ve kolay bir şekilde çalışılabilmesi, çok kolay öğrenilebilir olması, programlama prensiplerini anlamaya olanak sağlaması nedeniyle birçok araştırmacı, öğrenci, tasarımcı ve sanatçı tarafından kullanılmaktadır.

Cinema 4D: 26-27 Mart ve 2-3 Nisan 2022

Son Başvuru Tarihi: 20 Mart 2022

Cinema 4D, Maxon tarafından üretilen ve dünyada özellikle motion designer ve VFX sanatçıları tarafından en çok kullanılan programlardan birisidir. ha:ar tarafından verilecek eğitimde katılımcılar Cinema4d ekseninde 3d modelleme, animasyon, simülasyon, dynamics, kaplama, render gibi temel konuları anlamanın yanı sıra ZBrush, Substance Painter gibi yan programları ve X-Particles, Redshift gibi pluginleri ve hareket yakalama teknolojisini (Mocap) tanıma ve uygulama fırsatı bulacak. ha:ar’ın daha önce Türkiye ve ABD’de bir çok kere tekrarladığı bu eğitimin genişletilmiş versiyonu tamamlandığında katılımcıların 3d ile CGI teknolojisinin neredeyse her aşaması
hakkında temel bilgilere sahip olmaları ve ilk projelerini gerçekleştirecek seviyeye gelmeleri hedefleniyor.

Unreal Engine: 9-10 Nisan ve 16-17 Nisan 2022

Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2022

Unreal Engine, birçok temel teknoloji, oyun içeriği oluşturma araçları ve destek altyapı içeriği sunan, PCler, Xbox 360, iOS, Android ve PlayStation 3 için hazırlanmış kapsamlı bir mobil oyun geliştirme sistemidir. Unreal ile son derece gelişmiş araç haritası, geniş ortam desteği ve çok işlemci performansı üzerinde düzenli iyileştirmeler
yapılırken Unreal’in gelişmiş araç seti, oyun geliştiricilerin karmaşık yeni nesil içerik geliştirmelerini hızlandırmak için özel olarak tasarlanmıştır.

Unreal Engine, Epic Games tarafından geliştirilen ve ilk olarak 1998 yılında birinci şahıs nişancı oyunu Unreal’de kullanılan bir oyun motorudur. İlk başta yalnızca FPS türü için üretilmiş gibi gözükse de Unreal Engine; MMORPG, dövüş oyunları ve rol yapma oyunları gibi birçok oyunda başarılı bir oyun motoru olmuştur. Epic’in kendi battle royale shooter oyunu Fortnite gibi birçok modern AAA oyununda daha deneyimli programcılar, oyun motorunda çalışan kendi komut dosyalarını oluşturmak için C ++ dilini kullanabilir. Kompleks 3 boyutlu ortamlar oluşturmak, ortamların gerçekçi ışıklandırılması, orta seviyede materyaller oluşturmak ve etkileşimler yapmak için nesnelerinize ekleyebileceğiniz temelde prefabrik kod blokları olan çok güçlü planlarını kullanabilmeniz için özel olarak tasarlanmıştır.

Malzemeleri ve işleme için yaygın olarak benimsenen PBR iş akışını kullanır. Bu, dinamik veya gölgeler ve ışıklandırma ile birleştirildiğinde, hala gerçek zamanlı olarak çalışan bazı inanılmaz fotogerçekçi içeriklere
izin verir. Taslaklar özelliği, birbiriyle etkileşime giren basit komut dosyalarını bir araya getirmenize olanak tanır. Bunların hepsi görsel bir ara yüz kullanır bu yüzden hayatınızda hiç kod yazmamış olsanız bile, birkaç kısa öğretici sizi işleyen bir oyuna giden yolda iyi bir şekilde götürebilir.

TouchDesigner: 23-24 Nisan ve 30 Nisan-1 Mayıs 2022

Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2022

Touch Designer gerçek zamanlı Open_GL generatif animasyonlar üretmemizi sağlayan, media programıdır. Müzisyenlerin doğrudan müdahale edebildikleri eş zamanlı dinamik grafikler üretebilir, çok detaylı materyalleri sesle senkronize olarak gerçek zamanlı üretebilirsiniz. Ünlü Brezilyalı sanatçı Amon Tobin, tamamı touch designer kullanılarak yaratılmış özel bir şov tasarlamıştır.

Touch designer dersinde ara yüzün temeli, veri çeşitleri, projektörler ve ekranlar için temel setup ve render çıktıları, geometri ile çalışma ve houdini ile entegrasyon alanlarında eğitimler verilecek. Video playbackler için gelişmiş kontrol, canlı veri ile çalışma ve parçalarına ayırma, etkinliklerle çalışma, anahtar animasyon, çizelge ve yazılı veri ile çalışmalar yapılacak. Compositing ve doku ile çalışma, shading – minimalizm, shading – photorealism, shading – GLSL ve shading temellerini öğrenme imkanı sağlanacak. Ses analizi, TouchDesigner Ableton Live senkronizasyonu, Resolume entegrasyonu, sese duyarlı grafik üretim yöntemleri konuları incelenecektir. Bunların yanı sıra UI tasarımı yaratma, veri listeleriyle çalışma, node oluşturma, dışsal
operatörlerin klonlanması ve oluşturulması (TOX) ve Patch ve performans optimizasyonu alanlarında çalışmalar yapılacak. Aynı zamanda video mapping yöntemleri, kinect ile çalışma, Chromakey teknolojisi, Depth map’e bağlı geometri oluşturulması, iskelet ile çalışma, girdi-çıktı verileri genel bakış- farklı cihaz-lar bağlamak (Midi controllers, dmx, arduino, vb.) gibi yetkinlikler üzerinde durulacak.

Houdini: 7-8 Mayıs ve 14-15 Mayıs 2022

Son Başvuru Tarihi: 1 Nisan 2022

Houdini 3B animasyon yazılımıdır. Yazılımın grafik üretim süreçlerine gösterdiği ayrıcalıklı ilgi, onu diğer yazılımlardan ayıran özelliğidir. Kurs programı SideFX Houdini ile 3B program üzerinde istikrarlı bir şekilde
çalışma yöntemleri üzerinde dururken, tüm temel Houdini araçları ve tekniklerini sınırlı zaman dilimi içerisinde gösterecek bir şekilde hazırlandı. Bahsedilen teknikler; modelleme, animasyon, rendering, video compositing için özel efekt üretiminin diğer projelere entegre edilmesini geniş kapsamlı olarak ele alır. Ayrıca Houdini’nin
üretim sürecini optimize etmesini sağlayan prosedürel yaklaşım konusuna da ağırlık verilecek.

Uzmanlık seviyesindeki bu eğitim, 3B animasyon alanında sektörde ilerlemek isteyenlerin kendilerini geliştirmelerine yardımcı olacaktır. Ders içerikleri olarak ara yüz tanıtımı ve “Prosedürel Konsept”, Houdini’nin geometrik konseptine ileri seviye giriş, modelleme araçları, prosedürel ve konvansiyonel animasyon,
temel “shading” ve “rendering”, dinamikler, “Rigid body”, “fluids”, “particles” ve “cloth”, dinamikleri “tekrar eden model” olarak kullanma, dijital kaynaklar (Assets), temel programlama (Görsel ve Kod) ve “Pipeline Entegrasyonu” (Rendering, import & export, Houdini Engine) üzerinde durulacak.

Previous Story

Geçmişi Yeniden Değerlendirmek

Next Story

Yapay Zekaya Telif Yok

0 0,00