PICASSO: GÖSTERİ SANATI - ArtDog Istanbul

PICASSO: GÖSTERİ SANATI

[advanced_iframe src=”https://my.matterport.com/show/?m=kfADspwp1aQ&play=1&brand=1″ width=”100%” height=”600″]

 

Eklektik dehası ile Picasso, başlangıcından itibaren tüm sanat hayatı boyunca dans, sirk, corrida (boğa güreşi), tiyatro ve bizzat kendisini konu alan mizansenler ile gösteri sanatlarına duyduğu canlı ilgiyi her zaman ortaya koymuştur. Sanatçının Malaga’da çocukluk yıllarında izlediği boğa güreşleri ile başlayan gösteri dünyasına olan ilgisi, 1917’den sonra ünlü bale topluluğu Ballet Russes için tasarladığı sahne ve kostüm çalışmalarıyla katlanarak artar. Gerçek hayattan esinlendiği figürleri hayal gücüyle birleştirerek özgün tarzında yeni bir dünya yaratır.

Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerdeki önemli kurumların yer aldığı “Picasso-Méditerranée” projesi kapsamında düzenlenen sergiler serisinde Arkas Sanat Merkezi, Türkiye’yi “Picasso: Gösteri Sanatı” sergisiyle temsil ediyor.

Sergi, sanatçının bütün yaşamına nüfuz eden gösteri sanatına olan tutkusu çevresinde kurgulanmıştır. Sergide yer alan tablolar, incelemeler, maketler, eskizler, heykeller, fotoğraflar, filmler, kostümler, videolar ve daha pek çok belge; klasik geleneği “dinamitleyerek” modern sanata pek çok farklı yol açan bu dehanın farklı yaratım alanlarının art arda mekanlarda keşfedilbileceği şekilde derlenmiştir. Arka planda ise, Pierre Cabanne’a göre “sanat tarihinin bilinen en olağanüstü devinim ve dönüşümlerinin görüldüğü dönemlerinden birinin tanığı ve baş aktörü” olan Picasso’nun, sanatçılar, yazarlar, şairler, müzisyenler, tiyatrocular gibi dönemin diğer yaratıcı figürlerinden oluşan “Picasso’nun Galaksisi” diyebileceğimiz bir dünya ile kurduğu yakın ilişkiler sunulmaktadır.

Tüm sanatseverleri, Picasso: Gösteri Sanatı sergisi ile tüm dünyaya ilham olmaya devam eden Picasso’nun gösteri dünyasına olan tutkusunu ve sahnede ortaya koyduğu dehasını keşfetmeye davet ediyoruz.

Sergi “Picasso Méditerranée” projesi kapsamında, Paris-Picasso Ulusal Müzesi’nin özel desteği ile gerçekleştirilmiştir.

Previous Story

ARA GÜLER, MERHABA İZMİR!

Next Story

Kesişen Dünyalar – Elçiler ve Ressamlar

0 0,00