“Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?” - ArtDog Istanbul
Borusan Contemporary, Periliköşk, Rumelihisarı, Sarıyer, İstanbul.

“Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?”

/

Borusan Contemporary, güncel koleksiyon sergisi “Hibrit Mekanlar” paralelinde bir etkinlik serisini hayata geçiriyor. “Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?” isimli seri, mimarinin perspektifinden yola çıkarak çağdaş sanatın ve mimarlığın evrildiği yeni süreçte mimarlarla sanatçılar arasındaki yakınlaşmada beliren ve daha önce gündeme gelmeyen, keşfedilmemiş alanlara odaklanmayı hedefliyor.

Dört kısımdan oluşan etkinlik serisinin ilk oturumu 19 Kasım Cumartesi günü Borusan Contemporary’nin Perili Köşk, Rumelihisarı adresinde gerçekleştirilecek.

Photo by Ryan Ancill on Unsplash

Açılış konuşmasını Borusan Contemporary Müdürü Dr. Kumru Eren’in yapacağı ve Dr. Emin Mahir Balcıoğlu moderatörlüğünde gerçekleştirilecek etkinlik serisinin ilk oturumu Saat 14:00’de, Borusan Contemporary’nin Perili Köşk, Rumelihisarı adresinde düzenlenecek.

İlk Oturumun Konukları

“Peki Mimarlar Ne Düşünüyor?” etkinlik serisinin ilk konukları, çağdaş sanat bağlamındaki yaratıcı yakınlaşmalarıyla dikkat çeken mimarlar Melike AltınışıkHakan Demirel ve Kerem Piker olacak.

Etkinlik serisi kapsamında, yaratıcı mimarların çağdaş sanatla kendi üretimleri arasında nasıl bir bağlantı kurduğu, sanatsal içerik ile mekân ilişkilerini ele alırken verdikleri kararlarda sanatçılarla olan diyaloglarının nasıl geliştiği; sanatçı ile mimar perspektiflerinin nasıl iç içe geçtiği, akışkan, hibrit ve yeni bir görsel dil oluşturmanın gerekliliği gibi soru ve önermelerin cevapları aranacak.

Aralık, Şubat ve Nisanda

Etkinlik serisi Aralık 2022 ve Şubat 2023 tarihlerinde programlanan fiziki oturumlarla devam edecek. Nisan 2023’te düzenlenecek dörtdüncü ve son oturum ise çevrimiçi kanallardan yayınlanacak.

Katılımın 50 kişi ile sınırlı olduğu etkinliğin biletleri Biletix üzerinden temin etmek mümkün.

Photo by Daniel McCullough on Unsplash

Melike Altınışık Hakkında:

Architects-MAA kurucusu Melike Altınışık, mimar, tasarımcı ve akademisyen olarak MAA İstanbul ve Seul ofislerinde masterplan, yüksek yapı ve kültürel yapı tasarımlarından iç mekânlara enstalasyon ve ürün tasarımına kadar ölçekler arası geniş bir yelpazede yenilikçi ve vizyoner projeler geliştirme odaklı çalışmalar yürütmektedir. Ulusal, uluslararası ve davetli mimari proje yarışmalarında, sergilerde ve yayınlarda yer alan Melike Altınışık, Europe 40 Under 40, FEIDAD, Swiss Art Tasarım ödülü ve BAKSI Mimari Destek Ödülü gibi prestijli ödüllere layık görüldü. Profesyonel platformdaki çalışmaları arasında İstanbul’da fütüristik tasarımı ile 369 m yüksekliğindeki İstanbul TV-Radyo Kulesi ile Seul’deki dünyanın ilk öncü Robot ve Yapay Zekâ Müzesi (Seul Robot and AI Museum – RAIM) gibi ileri teknoloji ve inovasyon içerikli projeler yer almaktadır.

Hakan Demirel Hakkında:

1983’te Malatya’da doğan Hakan Demirel, 2001 yılında Malatya Lisesi’nden mezun oldu ve mesleki eğitimini alacağı Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’ne başladı. Öğrenim hayatı süresince ulusal-uluslararası birçok yarışma ve workshop’a katıldı, çok sayıda ödülün sahibi oldu. 2006 yılında bitirdiği fakültede 2007 yılında diploma jüri üyesi olarak yer aldı. 2007-2008 yılları arasında eğitim amaçlı New York’ta bulundu. New York’tan döndükten sonra 2008 yılında Arif Suyabatmaz ile birlikte ortak olarak Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ı kurdu. 2011’de “Europe 40 Under 40” ödülünü alarak Avrupa’nın en iyi 40 genç mimarından biri seçildi. 2014 yılında, Türkiye’nin ilk kez katılım gösterdiği Architecture+Design & CERA Ödülleri’nin Türkiye ayağı TSMD, İstanbul SMD ve İzmir SMD’nin katkılarıyla gerçekleşti ve Türkiye’nin en iyi genç mimarı seçilen Hakan Demirel, yarışmanın uluslararası ayağında “The Golden Emerging Architects” olarak seçilen beş mimardan biri oldu. Hakan Demirel aynı zamanda 2012 yılı itibarıyla YTÜ Tasarım Stüdyosu’nda yarı zamanlı stüdyo yürütücülüğü yapmakta ve diploma jürilerinde yer almaktadır. 2015’te üye olduğu İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nde 2017-2021 yılları arasında dernek yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Hakan Demirel, 2022 yılından bu yana kurucusu olduğu Atelier Hakan Demirel bünyesinde mesleki çalışmalarına İstanbul’da devam etmektedir.

Kerem Piker Hakkında:

1978 yılında Ankara’da doğdu. 2001 yılında İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden lisans, 2004 yılında ise Hollanda TUDELFT Mimarlık Fakültesi’nden yüksek lisans derecesiyle mezun oldu. 2004-2010 yılları arasında EAA ile çalıştı. Proje sorumlusu mimar, tasarımcı ve ofis ortağı olarak rol aldı, çeşitli yayınlarda ve sergi tasarımlarında görev aldı. 2010 yılında Chicago Atheneum tarafından Avrupa’daki 40 yaş altındaki en iyi 40 mimardan biri olarak gösterildi. 2011 Yılında KPM-Kerem Piker Mimarlık ofisini kuran Kerem Piker, bu süreçte pek çok ödüllü projenin de tasarımını üstlendi. 2012 yılında “Bomba” isimli projesi ile 1. İstanbul Tasarım Bienali’ne katıldı. 2015 yılında Betonart Dergisi’nin 45. Sayısının konuk editörlüğünü üstlendi. 2016 yılında tasarımını gerçekleştirdiği Akyazı Kültür Merkezi XV. Dönem Ulusal Mimarlık Ödülleri Proje Başarı Ödülü’ne layık görüldü.  2019 yılında IPL İstanbul Projesi ile 12. Uluslararası Sao Paulo Mimarlık Bienali’ne davet edildi. Kerem Piker 1998 yılından bu yana İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kadir Has ve Bilgi Üniversitesi mimari proje stüdyolarında ve ulusal mimari proje yarışmalarında jüri üyesi ve konuk öğretim görevlisi olarak yer almaktadır. Kerem Piker Venedik Bienali 16. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nun küratörüdür.

Previous Story

Tarihe Geçen Müzayede

Next Story

Pembe Ayıcık

0 0,00