Cerensu Çelik, Terk edilmiş mahalle / abandoned neighborhood, Bilgisayar İle üretilmiş görüntü / CGI, 2021.

Mixer’den Yeni Sergi: “Coulisse”

/

M

ixer 14 Ocak itibarıyla, küratörlüğünü Eda Öztürk’ün üstlendiği “Coulisse” başlıklı grup sergisine ev sahipliği yapacak. Sanatçılar Betül Aksu, Bilal Yılmazel, Burak Delier, Cerensu Çelik, Dilek Winchester, Ece Eldek, Gökçe Hiçyılmaz, Ömer İpekçi & Francesco Romero & Francesca Gotti’nin ve Tayfun Gülnar’ın işlerini bir araya getiren sergi 27 Şubat’a kadar görülebilecek.

Çıkış noktasını Eda Öztürk’ün Fransa’da sanat sosyolojisi alanında yürüttüğü, İstanbul sanat alanına odaklanan doktora araştırmasının oluşturduğu sergi, araştırmanın kavramsal çerçevesinde yer alan Zygmunt Bauman’a ait ‘akışkan modernite’ kavramının sanat alanında ve toplumsal düzlemdeki yansımalarına odaklanıyor. 

Burak Delier, koleksiyonerin dileği, kırmızı duvar, şiir ve sehpa, HD video, 8′ 41”, 2012.

Akışkan Modernite

Bauman ‘’akışkan modernite’’ kavramıyla modernitenin ‘’katı’’ evreden, ‘’sıvı’’ evresine geçişi ifade ederken, içinde bulunduğumuz bu dönem; sınırları net çizilmiş, bir merkez etrafına yerleşmiş her türlü düşünce, eylem ve ilişkilenme biçiminin Bauman’ın ifadesiyle sıvılaşıp, ‘akışkan’laşmasıyla karakterize ediliyor.

Akışkan modernitenin belirsiz ve güvencesiz koşullarıyla birlikte, toplumsal aktörlerin zaman-mekân deneyimi, gündelik hayat etkileşimleri, kimlik inşa etme ve emek süreçleri de değişime uğruyor. ‘’Akışkan olma’’ hali hem toplumsal alanda hem de sanat alanındaki değişken koşullar karşısında aktörlerin kolayca pozisyon değiştirerek bu koşullara adapte olabilme becerisine vurgu yapıyor. 

İlginizi çekebilir:  KAWS'DAN KARANTİNA GÜNLERİNE ÖZEL
Ömer İpekçi & Francesco Romero & Francesca Gotti, DIS-CONNECT, parfüm, kitap, glebanite obje, edisyon 75, 200, 30., 2020.

Sergi, insan/insan olmayan hayvan, insan/makine, bilinç/bilinçdışı, kamusal/özel, ve sanat/piyasa gibi düalistik kategorilerin sınırlarının iç içe geçerek, akışkanlaştığı alanlardaki yeni ilişkisellik biçimleri üzerine düşündürmeyi amaçlıyor.  eleştirel bir diyalog hazırlamayı amaçlıyor.

“Kişisel Katmanlar” Proje Odasında

Öte yandan galerinin proje odasında ise sanatçı, illüstratör ve yazar Gökçe İrten’in Mixer’deki ikinci kişisel sergisi “Kişisel Katmanlar” izleyiciyle buluşuyor. Bireyin kendi öz benliği ile bulunduğu yer ve etrafındaki her şeyle olan çok katmanlı ilişkisine odaklanan sergide sanatçı, toplumsal yapı içinde sıkışmış kimliklerin duygularını anlamaya, kişinin kendini bulma ve yeniden kurgulama süreçlerini anlamlandırmaya odaklanıyor.

Previous Story

Banksy Social Club

Next Story

Britanya 2022 Sergileri

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.