‘Mimar Doğan’lar’ Kitabı Çıktı: Üç Doğan Yuvarlak Masa Tartışmasında

//

 

Türkiye’nin kültür ve mimarlık hayatını uzun yıllara yayılan üretimleri ve katkılarıyla zenginleştiren mimarlar Doğan Kuban, Doğan Tekeli, Doğan Hasol 2010 ve 2015 yıllarında Cumhuriyet gazetesi için bir araya gelip İstanbul ekseninde mimarlık ve kent politikaları üzerine söyleştiklerinde, bu buluşma geniş yankı uyandırmıştı.

Mimarlık dünyasının bu üç önemli figürü beş yıl aradan sonra yine gazeteci Ceren Çıplak Drillat’ın soruları eşliğinde söyleşilerini kaldıkları yerden sürdürüyor, mimarlık ve kentleşmeye dair pek çok güncel konuyu tartışmaya açıyorlar.

Mimarlığın kültür ve teknolojiyle, inşaatın ekonomiyle ilişkisinden kentleşme ve kentlileşme sorunlarına uzanan geniş bir yelpazede görüşlerini dile getiriyorlar.

Restorasyondan Kentsel Dönüşüme…

Türkiye’nin mimarlık politikalarından yola çıkarak güncel mimarlık pratiklerini, koruma ve restorasyon uygulamalarını, kentsel dönüşüm projelerini ve ülkenin gündemini meşgul eden mimarlık merkezli daha pek çok önemli konuyu mercek altına alıyorlar.

Yaşadıkları kentle geçmişten bugüne mimar olarak kurdukları ilişkiden hareketle İstanbul’un kentleşmeyle ilgili sorunlarını ortaya yatırıyorlar, kentin geleceği üzerine düşünürken bir yandan da kurdukları hayalleri dile getiriyorlar.

İlginizi çekebilir:  Bozcaada Tiyatro Festivali

Şehirlerarası Dizisinin 11’inci Kitabı

“Mimar Doğan’lar… Üç Doğan: Doğan Kuban, Doğan Tekeli, Doğan Hasol” adını taşıyan bu kitap, Kırmızı Kedi Yayınevi’nin “Şehirlerarası” dizisinin de 11. kitabı olma özelliğinde.

“Şehirlerarası” dizisinde daha önce yayımlanan kitaplar ise sırasıyla şöyle: Eski İnsanlar Eski Evler / 19. Yüzyılda Beyoğlu’nun Sosyal Topoğrafyası (Said-Naum Duhanî, çev. Cemal Süreya), Ziyaretler Kitabı (Enis Batur), Frankfurt Seyahatnamesi (Ahmet Haşim), Fevkalade Büyükelçi Abdürrahim Muhib Efendi / Paris’te Bir Türk 1806-1811 (Bertrand Bareilles, çev. Birsel Uzma), Bir Okurgezer’in Not Defteri (Füsun Elioğlu), Pasaport Damgaları (Enis Batur), İstanbul Yazıları / Kent ve Mimari Üzerine Düşünceler (M. Sinan Genim), Kendi Penceresinde Bir Adam / Seçme Yazılar 1925-1960 (Le Corbusier, çev. Birsel Uzma), Le Corbuiser Türkiye’de / İzmir Nâzım Planı (1939-1949) (Derleyenler: Didier Laroche, Jean-Luc Maeso, Volker Ziegler, çev. Erkan Ataçay), İstanbul Günlüğü 10.11.1936 – 13.12.1938 (Bruno Taut, çev. Tevfik Turan).

Previous Story

Şefik Bursalı Resim Yarışmasıyla Anılacak

Next Story

Black Panther Dizi Oluyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights