Kyotographie Fotoğraf Festivali'nin Teması Belirlendi: 'Vizyon' - ArtDog Istanbul

Kyotographie Fotoğraf Festivali’nin Teması Belirlendi: ‘Vizyon’

/

Japonya’nın önde gelen fotoğraf festivallerinden Kyotographie Uluslararası Fotoğraf Festivali‘nin 7.’si 19 Eylül- 18 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek. 

Yıllardır, Kyotographie, eleştirmenlerce beğenilen sanatçılardan, genç sanatçılara kadar hem yerel hem de uluslararası fotoğrafçıların çalışmalarını, tarihi miras alanları ve Japonya’nın eski başkentine dağılmış mekanlarda sergiliyor.

Yerel Halkın Desteğini Aldı

Geçtiğimiz Nisan ayında yapılması planlanan Kyotographie Uluslararası Fotoğraf Festivali Covid-19 sebebiyle, eylül ayına ertelenmişti. Ancak yapılan bu değişiklik, festival için önceden planlanan mekanlarda değişikliğe sebep oldu. Bunun sonucunda festival, bazı özel işletme alanlarında ve halka açık noktalarda yapılmaya başlandı. Bunun sonucunda yerel topluluk tarafından tamamen bağımlı ve desteklenen bir sanat etkinliği oldu.

Dünyayı Değiştirmeyi Temsil Eden Tema

Kyotographie Festivali, “Vision”(Vizyon) temasına odaklanan 13’ten fazla sergiyle Kyoto çevresindeki ikonik mekanlarda gösterilecek.

Festival, vizyon temasını şu şekilde açıklıyor: “Dünyayı değiştirmek için önce ‘vizyonumuzu’ değiştirmeliyiz. Sonuçta, dünya kolektif bilincimiz tarafından yaratılmıştır. Dünyanın sorunlarını, nesiller boyu kötü yönetim ve kaçınmanın kümülatif bir etkisi olarak algıladığımızda, geçmişimizin ve gelecekteki eylemlerimizin sorumluluğunu üstlenerek dünyayı değiştirebiliriz.”

İlginizi çekebilir:  "Tekerrür" Kitap Oldu

Festivalin Kalıcı Bir Mekanı Olacak

Festival, 2011 Tohoku depremi ve tsunaminin ardından Tokyo’dan Kyoto’ya taşınan ikili Lucille Reyboz ve Yusuke Nakanishi tarafından düzenleniyor. Japon hükümetine ve Tokyo yerel yetkililerine ihanet edildiğini düşünen ikili, Kyoto’ya yerleşti ve Kansai bölgesindeki bir fotoğraf festivali olarak Kyotographie’ye öncülük etti.

Etkinlikte yapılan bir diğer önemli değişiklik ise Kyotographie’nin artık ilk kalıcı mekanı olan Delta’da, Demachi Masugata alışveriş pasajının sadece birkaç blok ötesinde bulunan bir kafe, galeri ve otele sahip olması.

Vücut ve Çevre Arasında Bağlantı

Kyotographie 2020’de fotoğrafta gösterilen yerleşik isimlerden biri olan Mari Katayama, tıbbi bir durum nedeniyle dokuz yaşında kestiği bacaklarının yerine kumaşlar kullanarak dikkat çekiyor. Katayama çalışmalarında, uzuvları yerine el yapımı nesneler ve kumaşlar kullanıyor. Bu şekilde, izleyiciyi tek bir canlı organizma olarak vücut ve çevre arasında bağlantı kurmaya davet ediyor. Eleştirmenlere göre Katayama, fotoğrafın ve sanatın, Shimadai Gallery Kyoto’daki bu sergide sınırlarını zorluyor.

Kaynak: Metropolis Japan

Yazar: PAUL MCINNES

Tarih: 25.09.2020

Orijinal Başlık: Kyotographie: Illuminating a City with Photography

Previous Story

Obi-Wan Kenobi Dizisi Çekimleri Martta Başlıyor

Next Story

Kundura Sinema’nın Perdesinde Edebiyat Uyarlamaları

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.