Kültür Sanat İletişiminde Metin Yazımı Atölyesi

CultureCIVIC: Kapasite Geliştirme Programı, 20 - 21 Nisan tarihlerinde Mümkün yürütücülüğünde kültür-sanat iletişiminde metin yazımı üzerine iki günlük bir atölye düzenliyor.

Kültür Sanat Destek Programı CultureCIVIC, içerik ve yayıncılık alanında faaliyet gösteren iletişim ajansı Mümkün yürütücülüğünde kültür sanat iletişiminde metin yazımı üzerine “Neyi, Nasıl, Kime” başlıklı iki günlük çevrimiçi atölye düzenliyor. Türkiye’de kültür sanatla ilişkili alanlarda çalışan, proje ve etkinliklerinin kamuyla iletişimi bağlamında metin üreten kişilerin katılımına açık atölyeye başvurular, 3 Nisan Çarşamba gününe kadar yapabilecek.

Gastronomy
Gastronomy Mobil

Atölyede katılımcıların fikirleri yazıya aktarma becerilerinin geliştirilmesi, yazıda eşitlik ve kapsayıcılık konusundaki farkındalıklarının yükselmesi, metinlere eleştirel bakış kapasitesinin artması ve kültür alanında metin yazarken farklı okuyucu kitlelerini gözetmek konusundaki yetkinliklerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Kültür sanat iletişiminde metin yazımı atölyesine başvurular, 3 Nisan Çarşamba günü saat 18.00’e kadar CultureCIVIC Öğrenme Alanı üzerinden yapılabilir. Başvuru sonuçları 17 Nisan Çarşamba günü e-posta yoluyla bildirilecek.

Başvuru Koşulları

Başvuru sahiplerinin Türkiye’de ikamet ediyor, üretimlerini Türkiye’de gerçekleştiriyor, üretimleriyle bağlantılı olarak metin yazımı becerilerini geliştirmeye ihtiyaç duyuyor olmaları ve belirlenen tarihlerdeki atölye çalışmalarına çevrimiçi katılım sağlayabilecek durumda olmaları gerekiyor.

Atölye kontenjanı 40 kişi. Değerlendirme sürecinde coğrafi çeşitlilik, çalışma alanı, kapasite geliştirme ihtiyaçları, yaş ve cinsiyet kriterleri gözetilecek.

İlginizi çekebilir:  Sanat Yardım İçin

CultureCIVIC

Goethe-Institut Istanbul, Anadolu Kültür, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV), Institut français Türkiye ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye ofisi ortaklığında, Türkiye Hollanda Büyükelçiliği işbirliğiyle gerçekleşen bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, Türkiye’de kültür sanat alanındaki sivil toplum çalışmalarını güçlendirmeyi amaçlıyor. Büyükşehirlerin ötesine uzanarak Türkiye’nin dört bir yanındaki kişi ve kurumlara ulaşmayı hedefleyen proje kapsamında farklı ihtiyaçlara yönelik dört ayrı hibe kategorisinde toplam 14 açık çağrı yapılarak Mart 2025’e kadar 200’ün üzerinde projeye destek verilecek.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

CultureCIVIC (@culturecivic)’in paylaştığı bir gönderi

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı, kültürel diyalog ve toplumsal katılımı, ifade özgürlüğünü, demokratik süreçleri ve ayrımcılığa karşı çoğulculuğu teşvik eden projelere ve bireylere destek sağlıyor. Öncelikli hedefi ana kültürel merkezlerin ötesine uzanarak Türkiye’nin kültürel altyapısını yerel düzeyde ve tabana yayılan bir yaklaşımla güçlendirmek olan programdan, kültür sanat alanında çalışan sivil toplum kuruluşları, inisiyatifler, sanatçılar, kâr amacı gütmeden proje üretmek isteyen tüm kişi, kurum ve girişimler yararlanabiliyor.

Projenin faaliyetleri, Hibe Programları ve Kapasite Geliştirme Programı olmak üzere birbirini tamamlayan iki ana eksende yürütülüyor.

Previous Story

2023’ün En İyi Duvar Resimleri

Next Story

Ermeni Edebiyatına Yeni Bir Pencere

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.