Kommagene Bienali Küratörü István Erőss - ArtDog Istanbul
István Erőss

Kommagene Bienali Küratörü István Erőss

Adıyaman bölgesinde yapılan Kommagene Bienali 2024'ün küratörlüğünü Macar sanatçı ve akademisyen István Erőss yapacak.

İlki 2022 yılında yapılan Kommagene Bienali’nin 2024 yılı küratörü, Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi profesörü sanatçı István Erőss oldu. Adıyaman bölgesinde yapılacak 2024 bienali için sanatçılara yapılan açık çağrı devam ediyor.

İkinci Kommagene Bienali’nin küratörü Erőss ile ilgili haber bienalin Instagram hesabından duyuruldu.

István Erőss Kimdir?

Sanatçı profesör Erőss, 1995’te Budapeşte’deki Macaristan Güzel Sanatlar Akademisi Grafik Sanatlar bölümünden mezun oldu. Daha sonra Viyana’daki Güzel Sanatlar Akademisi, Lahey’deki Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi ve Marsilya’daki Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitim gördü. Doktora çalışmalarını 2009’da Pécs Üniversitesi’nde tamamladı ve 2015’te profesör olarak atandı.

István Erőss, Macaristan’ın Eger kentindeki Eszterházy Károly Koleji’nde (şu anda Eszterházy Károly Katolik Üniversitesi) doğa sanatını yüksek öğrenime kazandırmasıyla da tanınıyor. Son 20 yıldır ağırlıklı olarak doğa sanatı yapan  Erőss, baskı resim, enstalasyon, video ve performans sanatı gibi çeşitli sanat formlarında eserler de üretti.

Orta Amerika’yı birkaç kez, Afrika’yı altı kez ve Asya’yı 50’den fazla kez ziyaret ederek, profesyonel etkinliklere, sergilere ve sanatçı atölyelerine katıldı. Macar sanatçılar için çeşitli Asya ve Orta Amerika ülkelerinde düzenlenen uluslararası değişim sergisi “SZEGMENS” serisinin yaratıcısı ve organizatörü olmanın yanı sıra yabancı sanatçıların sergilerini de Macaristan’da açtı. 12 yıl boyunca Romanya’nın Gyergyószárhegy kentindeki KorkéP Uluslararası Sanatçı Kampı’nın organizatörlerinden biriydi. 2010’da kurulan Szeklerland Grafik Bienali’nin başlatıcısı ve danışmanıdır. Ayrıca István Erőss, 2021’den beri Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin rektörü olarak çalışıyor.

Previous Story

John Lennon’ın Çizimi Açık Artırmada

Next Story

“Sahnede 90’lar”, Kunstverein in Hamburg’da

0 0,00