Kemirgenlere Müze

/

 Yaşadığımız günlerde çevrimiçi sanata erişim için sunulan imkanlar gittikçe arttı, online sanat olanakları çeşitlendi. Bunlar arasında esprili ve eğlenceli olanlar da hemen göze çarpıyor. Bunlardan biri de İngiltere’de sanat alanında çalışan bir çiftin tasarladığı ‘kemirgenler için sanat müzesi’.

Müzenin ortaya çıkış hikayesini artnet.com’un haberinden öğreniyoruz: Londra’daki Victoria and Albert Müzesi’nde bağımsız küratör olarak çalışan Filippo Lorenzin ile sanatçı Marianna Benetti çifti, Pandoro ve Tiramisu isimli iki evcil fareleriyle birlikte yaşıyor. Londra’daki evlerinde kapalı kalışlarının 14. gününde, çift yaklaşık dört saatlik bir çalışma sonucu evcil dostları için minyatür bir müze yaratıyor. Filippo Lorenzin açıklamasında orijinal fikirlerinin bir oyun evi inşa etmek olduğunu; müzeyi evcil hayvanlarının oynarken zarar görmeyeceği karton, tahta ve kağıt gibi malzemelerden yaptıklarını söylüyor.

“İnci Küpeli Kemirgen”

İlginizi çekebilir:  Marina Abramović İki Sergiyle İngiltere'de

 Sanat dünyasından çiftin yarattığı sanat müzesinin duvarlarını dünyaca ünlü tabloların kemirgenlerle yeniden canlandırılmış versiyonları süslüyor. Gustav Klimt’in “Öpücük”ü, “Edvard Munch’ün “Çığlık”ı, Johannes Vermeer’in “İnci Küpeli Kız”ı ve Leonardo Da Vinci’nin “Mona Lisa”sı bunlardan bazıları. Tabii bu versiyonlarında eserlerde yer alan figürlerin yüzleri kemirgenlere ait…

Yaratıcı çift tasarımlarında detayları da es geçmemiş. Bir müze deneyiminde tanık olduğunuz gibi, ziyaretçilerin uyması gereken kuralları hatırlatan yazılar da minyatür müzede yer alıyor. Tabloların önüne yerleştirdikleri uyarıda “Lütfen çiğnemeyiniz” yazıyor.

Filippo Lorenzin Twitter sayfasında müzenin yaratım sürecine dair planları ve aşamaları paylaştıktan sonra çift Tiramisu ve Pandoro’yu müzeyi gezmek üzere bıraktıkları anları içeren videoyu da Reddit üzerinden paylaştı. İçeriklerin büyük ilgi gördüğünü söyleyen çift, aldıkları yorumlarla birlikte yarattıkları kemirgen müzesini daha da geliştireceklerini söylüyor.

Previous Story

İtalya’dan İlhamla ‘Balkon Sanatı’

Next Story

Koronavirüse Sanatla Direnmek

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights