Kamuya açık bir tasarım ve üretim alanı: Camekân  - ArtDog Istanbul

Kamuya açık bir tasarım ve üretim alanı: Camekân 

Yaratıcı üretimin kentin dokusuna işlemesi, kentlilerin günlük hayatlarında doğal olarak yer bulması ve dolayısıyla kültür hayatının önemli bir parçası haline gelmesi, yalnızca düzenlenen etkinliklerin yoğunluğu ve etkinliği üzerinden düşünülmemeli. Sergiler, bienaller, atölyeler, konuşma ve tartışma programları bir yana, farklı ölçek ve bağlamdaki çeşitli karşılaşma imkanları, yaratıcı üretim, tasarım, mimarlık ve günlük yaşam ve yaşam kültürü arasındaki ilişkiyi farklı bir boyuta taşıma potansiyeli barındırıyor.

“Camekân’ı sen tasarla” tam da böyle bir proje. Şişhane’nin en işlek köşelerinden birinden geçerken, tasarım ve üretimle, planlı ya da plansız bir karşılaşma vaadi sunuyor. Camekân projesi kapsamında, İKSV bünyesindeki etkileşim ve öğrenim alanı olan İKSV Alt Kat’ın ön cephesinde yer alan altı metrekarelik vitrin, kamuya açık bir tasarım ve üretim alanına dönüşüyor.

Camekân, İstanbul Tasarım Bienali ve Grafik Tasarımcılar Meslek Kuruluşu (GMK) işbirliğiyle, 26 yaş ve altındaki üniversitesi öğrencisi ve yeni mezun genç tasarımcılar için bir kamusal alan uygulaması. Projede, açık çağrılar sonrasında seçici kurul tarafından seçilen tasarımlar, her bir iş bir ay kalacak şekilde, İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı’nın ön cephesindeki vitrinde herkese açık olarak sergileniyor.

Camekân’ın ikinci dönemi başladı!  

Camekân’ın ikinci dönemi Derin Kumbasar’ın video işiyle başladı. Eylül ayı boyunca sergilenecek olan tekrarlayan video işi günün her saati görülebilir olmakla birlikte, hava karardıktan sona görülmesi tavsiye ediliyor.

“Camekân’ı sen tasarla” açık çağrısının ikinci dönem başvuruları sonucu belirlenen  ve önümüzdeki aylarda İKSV Alt Kat’ın vitrininde görülebilecek işler Sadi Gökay Gadış, İsrahan Demirelli, Sevinç Karagöz, Şule Yılmaz’a ait. Projenin ikinci ayağı Mart 2020’ye kadar devam ediyor.

Previous Story

5.Tasarım Bienali’nin Küratörü Açıklandı

Next Story

Muğlak Standartlar Enstitüsü 2020’de Chicago Yolcusu

0 0,00