İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nden Yeni Yayın

/

Suna ve İnan Kıraç Vakfı İstanbul Araştırmaları Enstitüsü (İAE), Sempozyum Dizisi’ne yeni bir yayın ekledi. “Discovering Byzantium in Istanbul: Scholars, Institutions, and Challenges, 1800–1955” başlığını taşıyan kitap, İstanbul’un Bizans araştırmalarının akademik bir disipline dönüşme sürecindeki rolünü kişiler, kurumlar ve olaylar üzerinden anlatıyor.

İngilizce olarak yayımlanan kitap, Doğu Akdeniz’de belli başlı arkeolojik keşif gezilerinin ortaya çıkışıyla başlıyor. Osmanlı İmparatorluğu ile Türkiye Cumhuriyeti’ni gündeme oturtan önemli tarihi olaylar ve buluntular açısından zengin bir içeriğe sahip bu dönem, 10. Uluslararası Bizans Araştırmaları Kongresi’nin İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilmesiyle sona eriyor.

“Discovering Byzantium in Istanbul: Scholars, Institutions, and Challenges, 1800–1955”

Editörlüğünü Olivier Delouis ve Brigitte Pitarakis’in yaptığı 399 sayfalık kitap, İstanbul’da Bizans’ın modern keşfinin ilk evrelerini ve bu mirasın bir akademik araştırma, koruma ve geniş ilgi alanına dönüşmesini inceliyor. Bizans tarihi ve arkeolojisinin, eski Bizans başkentinde yeni ve rekabetçi bir bilimsel keşif alanına dönüşümünü sunuyor.

İlginizi çekebilir:  The Stay'de Blackdove Sergisi

15 Makale

15 makalenin bir araya geldiği “Discovering Byzantium in Istanbul: Scholars, Institutions, and Challenges, 1800–1955”,  bilim insanlarının Konstantinopolis’in anıtlarına ve materyal kültürüne erişim yollarına değiniyor. Hangi yapıtların incelendiğini; bu yapıtların incelenmesine izin verilen şartları ve bilim insanlarının hem kendi aralarında hem de devlet ve kültür kurumlarıyla kurdukları ilginç ilişki ağlarını okurla paylaşıyor. Ayrıca, uluslararası düzeyde bilimsel rekabet; yeni kurulan yerli ve yabancı enstitü ve müzelerin faaliyetleri ile bilim insanlarının araştırmalara bakış açısı da kitaptaki makalelerin konuları arasında yer alıyor. 

Discovering Byzantium in Istanbul: Scholars, Institutions, and Challenges, 1800–1955” kitabına, kitapçıların yanı sıra Pera Müzesi Artshop ve İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nden ulaşmak mümkün.   

Previous Story

“Odak Noktamız Çağdaş Sanat ve Sanatçılar”

Next Story

İnsanlar, Bitkiler ve Göç

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.