Flushing ve Queens mahallelerindeki Çin restoranları, COVID-19 salgının çıkışından bu yana işlerinin yüzde 50’sini kaybettiler. Kimi Asya kökenli Amerikalılar New York’ta nefret suçlarına maruz kaldı. Bir tanesi maske taktığı için saldırıya uğrarken, bir diğerinin üzerine metroda Febreeze (oda parfümü) şişesi boşaltıldı. Çin mahallelerinde yaşayan insanlar ve iş sahipleri bu ayrımcılığın uzun vadede kendilerine vereceği zarar hakkında endişe duyuyor.
Voronova, virüsün belli bir “cinsiyet, ırk ya da millete”ait olmadığının altını çiziyor ve ekliyor “Virüs her yerde ve sonuçta hepimiz insanız, bunu unutmamalıyız”. Ayrıca pandemi döneminde, ihtiyaçlarımızı büyük şirketler yerine lokal marketlerden ve aile restoranlarından karşılamaya davet ediyor sanatçı.
Proje, sanatçının Asyalı Amerikalı bir arkadaşının ırkçılığı maruz kalmasının ardından ortaya çıkmış. Voronova, projesi için maskeler almaya çalışmış, fakat New York’ta yaşanan maske kıtlığı nedeniyle hiçbir yerde maske bulamamış. Şubat ayının başında Flushing’de sonunda maske bulan sanatçı kamerasıyla sokaklara çıkmış.
Voronova, fotograf projesi için New York’un sokaklarında karşılaştığı çiftleri bazen de aileleri fotoğraflamış. New York’taki çeşitliliği gösterebilmek için “farklı cinsiyet, ten rengi ve farklı tür ilişkilerin içinde bulunan birbirlerini seven insanları çekmek istedim” diyor Voronova.
Seride bir düzineden fazla fotoğraf var, ancak Voronova daha fazla çekim yapmayı planlıyor. Fotoğraflardan birinde Chelsea’deki High Line’da öpüşen ve lacivert kıyafetlerin içinde bir çift, bir diğerinde ise Red Hook, Brooklyn’de fotoğraflanan bir çift yer alıyor. Başka bir çekimde iki kadın Washington Square Park’ta öpüşüyor, bir diğerinde Brooklyn’de bir dadı baktığı çocuğu öperken karşımıza çıkıyor.
Portrelerden bazılarında sanatçının arkadaşları ya da komşuları yer alıyor. Voronova, modellerin çoğunun konsepti sevdiğini ve “projenin bir parçası oldukları için mutluluk duyduklarını” belirtiyor.
Bu proje, haberlerde gördüğümüz COVID-19 haberlerine farklı bir boyut katmayı hedefliyor. “İnsanlaştırmak istedim,” diyor Voronova. “Amaç, ABD dahil tüm ülkelere sevgi, pozitiflik ve destek göstermekti.” Yaşanan korku ve panik nedeniyle sevgi ve hoşgörüyü unuttuğumuzu söyleyen sanatçı bu projeyle bize “insan olduğumuzu ve şu anda yaşanan krizi sevgi ve hoşgörü ile atlatabileceğimizi” hatırlatıyor.