Ateş Alpar

“Hadi Bana Geçelim” Koli Art Space’de

/

KOLİ Art Space, yılın ilk sergisi “Hadi Bana Geçelim”i izleyiciyle buluşturdu. Sanatçılar Ahmet Rüstem Ekici, Ateş Alpar, Hakan Sorar ve Mert Çağıl Türkay’ın işlerini bir araya getiren sergi iz, temas ve bellek kavramlarını merkezine alırken, kültür tarafından şekillendirmiş bellek, bireysel izler karşısında aldığı konum ve bedene dair bir sorgulama alanı oluşturuyor.

İzleyiciyi bedenin toplumsal bellekteki yeri üzerine düşünmeye davet eden sergide, sanatçılar bedeni izlerin oluşturduğu bellek neticesinde bir oyun alanına dönüştürmeye çalışıyor. Yara izleri, ten ve hafıza, terminoloji ve kültürel travmalar üzerinden bir beden okuması sunuyor.

Sanatçı Konuşması 22 Ocak’ta

29 Ocak’a kadar ziyaret edilebilecek sergi kapsamında, 22 Ocak saat 15.00’te akademisyen, sanatçı Seçkin Tercan’ın moderatörlüğünde sanatçı konuşması da gerçekleştirilecek.

Sergide yer alan sanatçılardan Ahmet Rüstem Ekici’nin çalışmalarının odağını beden ve mimari ilişkisi oluştururken; toplumsal cinsiyet, kimlik, beden ve mimari ilişkisini ele alan seriler üreten sanatçı artırılmış ve sanal gerçeklik üzerine de çalışıyor. Çağdaş belgesel göç, sınır, kimlik, toplumsal hareketler, toplumsal bellek, politika, underground müzik, LGBTİ+ konularını merkeze alan Ateş Alpar, video, performans ve fotoğraf hikayeleri üretiyor.

İlginizi çekebilir:  Ödüllü Kısa Filmler Dijital Platformlarda
Hakan Sorar, Through the skin, dijital fotoğraf, tekstil baskı, 2019.

Toplumsal Cinsiyet ve Beden

İlk kişisel sergisini 2020’de gerçekleştiren Hakan Sorar, çeşitli baskı teknikleri ile dijital ve analog arasında bağ kurduğu projelerinin yanı sıra fotoğrafçılık, 3D tasarım, beden ve dijital beden üzerine çalışmalarını sürdürüyor. Fotoğraf, alternatif fotoğraf baskı teknikleri, enstalasyon ve video projeleri üreten Mert Çağıl Türkay‘ın işlerinde ise çoğunlukla kuir teoriyle ilişkilendirilen beden, toplumsal cinsiyet, beden-iktidar ilişkisi ve kimlik olgusuna vurgu yaptığı görülüyor.

“Hadi Bana Geçelim” sergisini 29 Ocak’a kadar 13.00-18.00 saatleri arasında ziyaret etmek mümkün.

Previous Story

Tracey Emin Eski bir Morgu Sanat Okuluna Dönüştürüyor

Next Story

Architectural Digest’tan 2022 Trendleri

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.