Gözlerden Uzak Kalmış Caravaggio Tablosu Sergileniyor - ArtDog Istanbul
Caravaggio, "Retrato de Maffeo Barberini"

Gözlerden Uzak Kalmış Caravaggio Tablosu Sergileniyor

Caravaggio’nun bir portresi onlarca yıl özel bir koleksiyonda, sergilerde yer almadan ve akademisyenlerin incelemesine sunulmadan durduktan sonra Roma, Palazzo Barberini’de sergileniyor.

/

Caravaggio’nun 1963 yılından bu yana Floransa’da özel bir koleksiyonda sergilerden uzak kalmış bir eseri gün yüzüne çıktı. İtalya’nın Gallerie Nazionali di Arte Antica (Ulusal Antik Sanat Galerisi) müdürü Thomas Clement Salomon’un, kimlikleri açıklanmayan sahiplerini ikna çabaları sonucunda gün yüzüne çıkan eser, sonradan papa ünvanını alan Barberini’nin bir portresi. Eserin Barberini’yi 30 yaşlarındayken ve Vatikan’da değerli bir pozisyon elde etmişken tasvir ettiğine inanılıyor.

Portre, Barberini’nin 1623 yılında Papa Urban VIII olduktan sonra inşa ettirdiği görkemli konutu Palazzo Barberini’de 23 Kasım’da sergilenmeye başlandı. Eser, Caravaggio’nun günümüze ulaşan az sayıdaki portrelerinden biri olduğu için sergi büyük önem taşıyor.

Previous Story

İrfan Önürmen’den “Bilinmeyen Neden”

Next Story

BASE’in 8. Edisyonu “Sanat Ne Yapar?”

0 0,00