Geri dönüşümden "Kent Katmanları" - ArtDog Istanbul
Renkli Rüyalar 7X67X83 cm

Geri dönüşümden “Kent Katmanları”

Sanatçı Ekber Sürsal’ın "Kent Katmanları’’ adlı sergisi Artgalerim Karaköy’de 9 Aralık tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Heykeltıraş Ekber Sürsal’ın “Kent Katmanları” adlı sergisi Artgalerim Karaköy’de açıldı. 9 Aralık tarihine kadar sergilenmeye devam edecek olan eserlerin tamamı geri dönüşüm malzemelerinden üretildi. Eserler hem biçim hem içerik olarak çok katmanlılığa açılıyor. “Her şeyi bir arada tutan şey boşluktur” diyen John Berger’dan ilham alan sanatçı, eserlerini girift biçimde istiflediği illüstrasyonları cisimleştirerek yarattı. Eserlerinde poliüretan türevi ve gelenekselin dışında iki malzemenin bir araya gelerek oluşturduğu ‘’Eva’’ adı verilen ‘’Etil Vinil Asetat’’ gibi malzemeler kullanan Sürsal’ın işleri büyük boyutlarda olmalarına rağmen oldukça hafif.

Anka Kuşları : 6x39x100 cm

 

Sanatçı hakkında

İstanbul’da 1971 yılında doğan Ekber Sürsal, 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de Wichita State Üniversitesi’nde çeşitli heykel atölye çalışmalarına katılan sanatçı, 1997 ile 2001 yılları arasında reklam sektöründe, 2001 ile 2007 yılları arasında Skala, Artist ve Art Life dergilerinde, sonrasında post prodüksiyon alanında, re-touch sanatçısı olarak çalışmalarını sürdürdü. 2009 ile 2010 yıllarında Işık Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sanat Bilimi Ana Dalı’nda, Sanat Kuramı ve Eleştiri Yüksek Lisans programına devam eden Sürsal, Prof. Halil Akdeniz’den resim ve Yrd. Doç. Bülent Çınar’dan Heykel dersleri aldı.

Döngü : 11x56x78 cm.

 

Sanatçı, Yüksek Lisans Tezini “El Greco ve Francis Bacon’ın, Varlık ve Zaman Bağlamında Deformasyon İlkesine Yönelik bir Analoji” konusu üzerine tamamladı.  Sanatçı çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürüyor. Sürsal, heykel ve resim çalışmalarının yanısıra rölyef, obje ve aydınlatma tasarımları ile inşaat sektörüne özel sipariş tasarımlar üretiyor.

Göz:7cap 47x75cm

 

Previous Story

Vasıf Kortun’dan Documenta’ya açık mektup

Next Story

“Mesafeyi Aşmak”

0 0,00