Georg Baselitz, Leneh, Tuval üzerine yağlı boya, 2020. Fotoğraf: Jochen Littkeman

Georg Baselitz Sakıp Sabancı Müzesi’nde

Alman ressam, heykeltıraş ve grafik sanatçısı Georg Baselitz’in son on yılda ürettiği eserler, 13 Eylül'den itibaren Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergilenecek.

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), yeni sanat sezonunu Georg Baselitz: Son On Yıl başlıklı sergisiyle açıyor. Akbank Sanat’ın desteğiyle çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Alman ressam, baskı sanatçısı ve heykeltıraş Georg Baselitz’in eserlerine ev sahipliği yapacak müze, sanatçının yakın geçmişte ürettiği yüze yakın büyük boyutlu resim ve heykelden oluşan bir seçkiyi ağırlayacak.

Georg Baselitz’in eserleri konusunda uzman olan Sir Norman Rosenthal’ın küratörlüğünü üstlendiği sergi, SSM’nin tüm galeri alanlarına ve bahçesine yayılacak. SSM’de gerçekleşecek serginin yanı sıra sanatçının gravür çalışmalarından kapsamlı bir seçki eş zamanlı olarak Akbank Sanat’ta izleyiciyle buluşacak. Sergiye kapsamlı bir katalog da eşlik edecek. Ayrıca sergi süresince gerçekleştirilecek  konferans serisi, film gösterimleri, yetişkin ve çocuk eğitimleri ve atölyelerden oluşan zengin program, Georg Baselitz’in yarım asırlık yaratıcı süreci ve sanatsal arayışına dair derinlikli bir bakış sunacak.

İlginizi çekebilir:  Step İstanbul, Bu Yıl Taksim 360’da Yapılacak
Georg Baselitz

Georg Baselitz

1980’den bu yana uluslararası sanat dünyasında derin bir etkiye sahip olmuş olan Baselitz, 20. yüzyılın ikinci yarısında Alman sanatı için yeni bir kimlik şekillendirmiş; İkinci Dünya Savaşı’nın travma ve trajedisine tepki olarak, benzersiz ve tamamen bireysel kalan bir sanatsal üslup geliştirmiştir. 1969’dan beri kompozisyonlarını baş aşağı resmeden sanatçı için bu yeni format, biçimi içeriğinden arındırmanın, soyutlama ve figürasyon arasında bir yerde durmanın ve zamanında geleneksel olarak kabul edilen bir mecrada devrim yaratmanın bir yolu olmuştur.

*Georg Baselitz: Son On Yıl,  13 Eylül 2024 – 2 Şubat 2025 tarihleri arasında Sakıp Sabancı Müzesi’nde görülebilir.

Previous Story

Drag Fotoğrafçılığı Sergisi Liverpool’da

Next Story

Meşher’den Yeni Atölye

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.