Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması

İBB Kültür AŞ'nin düzenlediği 30 yaş altı katılımcıların başvurabileceği “Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması”  başvuruları için son gün 26 Şubat. Genç sanatçılara kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratma hedefiyle başlatılan ve bu yıl ikinci kez düzenlenen yarışmayı İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas ile konuştuk.

/

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İBB Kültür AŞ, genç sanatçılara kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratma hedefiyle başlattığı yarışmaların ikincisini medya sanatı alanında düzenliyor. Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’na Türkiye genelinde 30 yaş altı gençler özgün eserleriyle başvurabiliyor. Online başvurular için son gün 26 Şubat.

Proje sahipliğini Banu Seyhan’ın yaptığı yarışma kapsamında; sanatı, teknoloji ile bir araya getiren, sanatçı ve tasarımcıların oluşturdukları medya sanatını en iyi yansıtan eserler belirlenecek. Türkiye’deki üniversitelerin lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve/veya mezunlarının özgün çalışmalarıyla katılabilecekleri yarışmaya, 30 yaş altı katılımcılar birer eser ile başvurabilecek.

Seçici Kurul

Derya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Murat Abbas, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, oylarıyla 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirleyecek. Kurul tarafından seçilen eserler, Taksim Sanat’ta sergilenerek aynı tarihlerde Radar İstanbul mobil uygulaması üzerinden halk oylamasına sunulacak. Kazanan eser sahibi, Halk Ödülü’nü alacak. Yarışmada Birinciye 75.000 TL, ikinciye 50.000 TL, üçüncüye 25.000 TL ve Halk Ödülü 25.000 TL verilecek.

İBB Kültür AŞ  Genel Müdürü Murat Abbas

“Gençlere Alan Açık Türkiye’deki Tüm Gençler için”

Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’nı İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas ile konuştuk.

Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’na dair hedefiniz nedir?

İBB Kültür AŞ olarak geçtiğimiz yıl Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir projeyi başlattık ve genç sanatçılara kendilerini ifade edebilecekleri alan yaratma hedefiyle Türkiye’deki tüm gençlere açık çağrı yaptığımız yarışmaların ilkini resim alanında düzenledik. Sanatın birleştirici gücüne bir kez daha şahitlik ettiğimiz yarışma sürecinin tamamlanmasının ardından Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması’na start verdik ve yine aynı şekilde Türkiye’deki üniversitelerin lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ve/veya mezunlarının özgün çalışmalarıyla katılabilecekleri bir platform oluşturduk.

Genç sanatçılara alan yaratıp onları motive etmeyi hedeflediğimiz yarışma kapsamında; sanatı, teknoloji ile bir araya getiren, sanatçı ve tasarımcıların geleceğin öncü bakış açılarıyla oluşturdukları medya sanatını en iyi yansıtan eserleri ortaya çıkarmak ve görünür kılmak istedik. Gençlere Alan Açık: Medya Sanatı Yarışması, teknolojinin gelişmesiyle de ivme kazanan medya sanatının Türkiye’deki gelişimini de destekleyen bir proje özelliği taşımaktadır.

İlginizi çekebilir:  Doğudan Batıya Bakan Göz: Selma Gürbüz

Yarışma ve sergileme sürecini anlatabilir misiniz?

İçerisinde benim de yer aldığım Cansu Ergin, Derya Yücel, Ecem Dilan Köse, Lalin Akalan, Mehmet Ünal, Ouchhh ve Selçuk Artut’tan oluşan Seçici Kurul, oylarıyla 1’inci, 2’nci ve 3’üncüyü belirleyecek. Kurul tarafından seçilen eserler, Taksim Sanat’ta sergilenerek aynı tarihlerde Radar İstanbul mobil uygulamamız üzerinden halk oylamasına sunulacak. Kazanan eser sahibi Halk Ödülü’nü alacak. Yarışmada Birinciye 75.000 TL, İkinciye 50.000 TL, Üçüncüye 25.000 TL ve Halk Ödülü 25.000 TL verilecek.

Seçici Kurulu oluştururken nelere dikkate ettiniz?

Seçici Kurulu oluştururken alanında tanınan ve üreten isimlere odaklandık. Ortak ortamlar üzerinden gelişen ilişkileri araştıran bir diyalog içinde topluluklara ilham veren ve ilgi çeken işlere imza atan bu isimler, inanıyoruz ki yarışmada ödül alacak isimlere yeni bir bakış açısı kazandıracaktır.

Aynı zamanda Türkiye’deki gelişimini sağlayan ve alanında başarılı olan sanatçıların ve akademisyenlerin projemizde yer alması, projenin başarılı bir süreçte ilerlemesi ve yarışma katılımcılarının adil bir şekilde değerlendirilmesi konusunda oldukça önemlidir. Bu nedenle Seçici Kurulda yer alan jüri üyeleri, bahsettiğim kriterler değerlendirilerek projemize davet edilmiştir.

Son olarak neler eklemek istersiniz?

Başta sergi koordinatörümüz Banu Seyhan olmak üzere değerli jüri üyelerine, destekleri için TUCE | Project Istanbul’a ve yarışmaya katılım sağlayan tüm gençlere teşekkür ediyorum. Özellikle kendi olanaklarıyla var olmaya çalışan; sanatı ve hayalleri sınır tanımayan gençler için bir köprü vazifesi olmayı sürdürecek, genç yetenekleri kültür sanat arenasına taşıyacak projelerimiz durmaksızın devam edecek.

Previous Story

52’nci İstanbul Müzik Festivali’nin Programı Açıklandı

Next Story

Ekrem Yalçındağ 9 Yıl Sonra İstanbul’da

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.