Gençler için "Sanatta Yaratıcı Bakışlar" Programı - ArtDog Istanbul
İKSV Alt Kat, İstanbul

Gençler için “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” Programı

/

İKSV Alt Kat tarafından Paribu’nun desteğiyle hazırlanan “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” programında, farklı disiplinlerden 6 sanatçının hazırladığı atölyeler yer alıyor.

Her biri 4 hafta sürecek atölyelerde katılımcılar Tan Tunçağ ile elektronik müziğin tarihi, yapısı ve üretim teknikleri, Gökçe Uygun ile ses tasarımı ve sahne uygulamaları, Gökalp Gönen ile stop-motion animasyon film üretimi, Can Memişoğulları ile ses ve görsel kodlama, Selda Taşkın ile film kurgusu ve Alper Aydın ile arazi sanatı ve güncel sanat çalışmalarında bir araya gelecek.

16-25 Yaş Grubuna Yönelik

16-25 yaş grubuna yönelik hazırlanan “Sanatta Yaratıcı Bakışlar” atölye programına katılmak isteyen gençlerin her atölye özelinde, ilgili formları doldurarak başvuru yapmaları gerekiyor.

Photo by Denisse Leon on Unsplash

Programda yer alan 6 atölyeye, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın (TOG) işbirliğiyle deprem bölgesinden İstanbul’a gelen veya deprem bölgesinde gönüllü olarak görev alan gençlerin katılımı da teşvik ediliyor. İKSV Alt Kat’ta gerçekleştirilecek dört atölyeye sadece İstanbul’dan katılım sağlanabiliyor, çevrimiçi düzenlenecek iki atölyeye ise farklı şehirlerden de katılmak mümkün.

“Sanatta Yaratıcı Bakışlar” Atölye Programı

Tan Tunçağ ile elektronik müzik (19-21 yaş)

Portecho grubuyla tanınan ve “Cava Grande” isimli solo projesiyle üretimlerini sürdüren müzisyen Tan Tunçağ elektronik müzik atölyesinde katılımcılar; elektronik müzik tarihi, gelişmiş armoni yapıları, mix ve aranje teknikleri hakkında bilgi sahibi olacak. Elektronik müziğe ve müzik endüstrisinin işleyişine dair bilgi edinirken, bu atölye için özel olarak seçilen Cava Grande parçalarının dekonstrüksiyonunu ve analizlerini takip ederek müzik parçasının oluşum sürecini deneyimleyecekler. Tan Tunçağ’ın üstlendiği ilk atölyeye katılım için linkte yer alan formun doldurulması gerekiyor. Son başvuru tarihi 17 Nisan.

Tarih: 26 Nisan Çarşamba, 3 Mayıs Çarşamba, 10 Mayıs Çarşamba, 17 Mayıs Çarşamba
Saat: 17.00-19.30
Atölye alanı: İKSV Alt Kat

*

Gökçe Uygun ile ses tasarımı ve sahne uygulamaları (22-25 yaş)

Besteci ve ses tasarımcısı Gökçe Uygun ile 4 hafta sürecek ses tasarım ve sahne uygulamaları atölyesinde katılımcılar; sesin yaratıcı potansiyelini ve hareket ile mekân üzerindeki etkisini keşfederek ses tasarımına ve sahne prodüksiyonlarındaki uygulamalarına odaklanacak. Katılımcıların aktif dinleme becerilerini geliştirecek atölye ile ses, hareket ve mekân anlayışı derinleştirilecek, sahne performansları için etkili ses tasarımlarının nasıl oluşturulduğu konularına değinilerek uygulamalı deneyimler sunulacak.

Tarih: 4 Mayıs Perşembe, 11 Mayıs Perşembe, 18 Mayıs Perşembe, 25 Mayıs Perşembe
Saat: 17.00-19.30
Atölye alanı: İKSV Alt Kat

*

Gökalp Gönen ile stop-motion animasyon film üretimi (19-21 yaş)

Bağımsız animatör ve yönetmen Gökalp Gönen ile stop motion animasyon üretim atölyesinde katılımcılar Gönen tarafından belirlenen fiziksel sınırlar içinde animasyon medyumunu öğrenecek ya da bildiklerini düşündükleri üretim sürecini belirlenen sınırlamalar sebebiyle yeniden gözden geçirecek. Ayrıca, animasyon alanında dünyadan farklı örnekleri izleyip inceleyecek, aynı malzeme ile bambaşka animatik filmler üretecek, farklı üretim teknikleri geliştirecek ve birbirlerinin filmleri hakkında fikirlerini paylaşacaklar.

Tarih: Tarihleri daha sonra açıklanmak üzere, Eylül-Ekim aylarında gerçekleştirilecek.
Saat: 17.00-19.30
Atölye alanı: İKSV Alt Kat

*

Can Memişoğulları ile ses ve görsel kodlama (19-21 yaş)

Sanat pratiğini teknolojiyle ilişkili insan deneyimi üzerine kuran, yeni medya sanatı enstalasyonları da içeren çalışmalar yapan sanatçı Can Memişoğulları’nın yürütücülüğünde, generative ses ve görsel kodlama atölyesi olarak hazırlanan çalışmada katılımcılar öncelikle atölye boyunca kullanılacak “Max 8” isimli görsel kodlama dilini öğrenecek. Ses fenomenine odaklanıp bunun dijital dünyadaki çalışma yöntemlerini ve ses çıkaran sistemlerin nasıl oluşturulabileceğini deneyimleyebilecekleri bu etkinlikte katılımcılar, ses ve görsel öğeleri üretme ve manipüle etme konularında da çalışmalar yapacak. Çalışmanın sonunda katılımcılar, atölye boyunca yeni yönlerini keşfettikleri iki medyumu bir arada kullandıkları ses ve görsel işler hazırlayacak.

Tarih: Tarihleri daha sonra açıklanmak üzere, Eylül-Ekim aylarında gerçekleştirilecek.
Saat: 17.00-19.30
Atölye alanı: İKSV Alt Kat

*

Selda Taşkın ile film kurgu (22-25 yaş)

Kurgucu Selda Taşkın ile 4 hafta boyunca devam edecek kurgu atölyesi çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Atölyede katılımcılar, film üretiminde kurgu süreci ve kurgucunun çalışma alanları konularında bilgi edinecekler. Sinemadaki kurgu alanına dair bu öğrenimlerin ve paylaşımların ardından katılımcılar, profesyonel olarak çekilmiş bir filmden seçilen birkaç sahneyi birlikte kurgulayacaklar.

Tarih: Tarihleri daha sonra açıklanmak üzere, Ekim ayında gerçekleştirilecek.
Saat: 17.00-19.30
Atölye alanı: Çevrimiçi

*

Alper Aydın ile arazi sanatı ve güncel sanat (16-18 yaş)

Güncel sanat ve arazi sanatı alanlarında üretim yapan sanatçı Alper Aydın ile gerçekleştirilecek 4 haftalık arazi sanatı atölyesi çevrimiçi düzenlenecek. Katılımcılar bu atölyede, tarih öncesi dönemde yapılan mağara resimlerinden başlayıp “ev” kavramını irdeleyerek sanatsal üretimi takip edecek, arazi sanatını tanıyacak ve örneklerini inceleyecek, bulundukları coğrafyaların sunduklarıyla ve özgün hayalleriyle eserlerini hazırlayacak, eser üretim sürecindeki aşamaları sanatçı ile birlikte deneyimleyecek ve bu üretimleri değerlendirecek. Katılımcıların bulundukları coğrafyadaki keşifleriyle yaptıkları üretimler çeşitlilik gösterecek, birbirleriyle paylaşımları ve alana dair farkındalıkları artacak.

Tarih: Tarihleri daha sonra açıklanmak üzere, Ekim-Kasım aylarında gerçekleştirilecek.
Saat: 17.00-19.30
Atölye alanı: Çevrimiçi

Sorularınızı altkat@iksv.org adresine yazarak iletişime geçebilirsiniz.

Previous Story

Sónar+D Istanbul

Next Story

Deprem ve Ruhumuz

0 0,00