İçsel dünyasını doğanın diliyle kuran; böcekler, embriyonik figürler ve yazıyla iç içe geçen imgeler aracılığıyla resmini simgesel bir anlatıya dönüştüren Ergin İnan’ın, 1960’lardan günümüze uzanan üretimini bir araya getiren kapsamlı retrospektif sergisi Zaman ve İzler Arasında / Between Time and Traces, 8 Ocak – 24 Şubat tarihleri arasında Ankara CerModern’de izleyiciyle buluşuyor. Küratörlüğünü Marcus Graf’ın üstlendiği sergi, sanatçının çizim, gravür, resim ve heykelleri üzerinden altmış yılı aşan düşünsel ve biçimsel dönüşümünü kronolojik bir anlatıyla sunuyor.

İnsan ve Doğa
Doğu ile Batı kültürleri arasında kurduğu özgün sentezle tanınan İnan’ın eserlerinde insan figürleri, böcekler, kelebekler, el yazıları ve mistik göndermeler farklı dönemlerde değişen bağlamlarıyla yeniden karşımıza çıkıyor. Serginin özellikle son yıllarda üretilmiş büyük ölçekli yapıtları, sanatçının evrenin doğuşuna ve sonsuzluğa uzanan meditatif yaklaşımını öne çıkarıyor. Zaman ve İzler Arasında, yalnızca bir retrospektif değil; kimlik, hafıza ve maneviyat ekseninde şekillenen çok katmanlı bir düşünce dünyasına davet niteliği taşıyor.

Türkiye çağdaş sanatının en etkili isimlerinden Ergin İnan’ın 1960’lardan günümüze uzanan üretimini bir araya getiren sergi, 24 Şubat’a kadar pazartesi hariç her gün CerModern’de ziyaret edilebilecek.
Ergin İnan
Türkiye çağdaş sanatının en özgün ressamlarından Ergin İnan’ın sanatı, varoluş ile yok oluş arasındaki metafizik alanı merkeze alan ve Doğu ile Batı kültürleri arasında kurduğu çok katmanlı diyalogla şekillenir.

1968’de İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü’nden mezun olan sanatçı, Salzburg Yaz Akademisi’nde Emilio Vedova, Münih’te Mac Zimmerman ile çalıştı; 1985–86 yıllarında Berlin Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda konuk profesör olarak bulundu. 1970’lerden itibaren insan figürleri, böcekler, kelebekler ve mistik simgeler sanatçının imzası haline geldi. Eserleri bugün Almanya, İngiltere, Norveç ve Japonya başta olmak üzere birçok ülkede müze ve özel koleksiyonlarda yer almaktadır.


