CRR Konser Salonu Nisan Programı - ArtDog Istanbul
Cemal Reşit Rey Konser Salonu

CRR Konser Salonu Nisan Programı

/

Nisan ayını 6 Nisan’da sahnede Derya Türkan, Atilla Aldemir, Eric Van Der Westen ve Çağrı Sertel’i  bir araya getiren “Minstrel’s Era Ozanların Dönemi” ile başlatan Cemal Reşit Rey Konser Salonu, sezona 8 Nisan Cuma akşamı “Dean Brown Victor Wooten, Dennis Chambers Bob Franceschini” ile devam ediyor.

Füzyon gitarist Dean Brown, dostları beş Grammy Ödüllü gitarist Victor Wooten, ünlü davulcu Dennis Chambers ve saksafonda Bob Franceschini ile birlikte Groove Warriors projesi kapsamında ülkemizde ilk defa dinleyiciyle buluşuyor.

10 Nisan Pazar saat 11.30’da Emir Gamsız’ın New York’ta geliştirdiği ve en büyük sanat komplekslerinden Lincoln Center’da konser serisine dönüşen “Geveze Piyanist” karakteri CRR’de olacak. “Geveze Piyanist – Bach’ın Bilmecesi”nde, Ege Maltepe ve Ali Pınar’ın canlandırdığı karakterler, 50’den fazla çocuk kitabı olan ve Geveze Piyanist’i çizgi film kahramanına dönüştüren çizer Nalan Alaca’nın hazırladığı animasyonlar ve Geveze Piyanist’ten canlı dinlenecek J.S. Bach, Felix Mendelssohn ve Robert Schumann’ın eserleri çocuklar ve aileleriyle buluşacak.

saat 21.00’deki İstanbul Oda Orkestrası konserinde vurmalı çalgılarda Beste Gürkey izleyici karşısına çıkacak. Gürkey’e orkestra şefi Rengim Gökmen yönetimindeki İstanbul Oda Orkestrası eşlik edecek. 

“Dean Brown Victor Wooten, Dennis Chambers Bob Franceschini” konseri afişi

12 Nisan Salı saat 21.00’de ise CRR Müzik Topluluğu Fasıl ve Şarkılar Ramazan Özel Konseri gerçekleşecek. CRR Türk Müziği Topluluğu’nun Nihavent makamındaki fasıl ile başlayacağı konser, misafir solist Münip Utandı ile beraber çeşitli türlerdeki şarkılar ile devam edecek. Ayrıca Ali Ufki Bey’in Mecmûa-i Sâz ü Söz isimli eserinden üç yüz küsur yıl önce İstanbul’da okunan bir ilâhi de seslendirilecek.

13-18 Nisan’da Barok Müzik Festivali

CRR Konser Salonu, 13-18 Nisan tarihleri arasında CRR Uluslararası Barok Müzik Festivali‘ne ev sahipliği yapacak. Ücretsiz fuaye konserleri, söyleşi ve sergilerin gerçekleşeceği festival; 13 Nisan Çarşamba saat 17.00’de ücretsiz olarak gerçekleşecek Otto Barok -“Müziğin Esrarengiz Yolculuğu” konseri ile başlayacak. Orhan Avcı (şef & keman/çello), Yılmaz Karaman (bariton), Aslıhan Gazioğlu (viyola), Buse Çalış (soprano), Şevval Yıldırım (çello) ve Güney Can (perküsyon) sahnede olacak.

Festival, 13 Nisan Çarşamba saat 21.00’deki Accademia Bizantina konseriyle devam edecek. Accademia Bizantina, barok üslubu hiçbir ekleme, çıkarma ve dönüştürme olmadan, eski enstrümanların seslerine dayanarak araştıran uluslararası üne sahip bir barok orkestrası.

14 Nisan Perşembe saat 21.00’de “Albrecht Mayer – Selim Aykal – Deutsche Oper Berlin – Baroque Ensemble” müzikseverlerle buluşacak. İzleyici, Berlin Filarmoni Orkestrası Solo Obuacısı Albrecht Mayer’i, Berlin Alman Devlet Opera Orkestrası Solo Fagotçusu Selim Aykal’ı ve başkemancı, şef Daniel Draganov’u sahnede izleyecek. Deutsche Oper Berlin Orkestrası’nın seçkin solo sanatçılarından oluşan Deutsche Oper Berlin Barok Orkestrası, Daniel Draganov ve Selim Aykal tarafından kuruldu.

15 Nisan Cuma saat 17.00’de ücretsiz fuaye konseri “Shakespeare ve Müzik” CRR Konser Salonu’nda olacak. William Shakespeare’in farklı oyun ve sonelerinden metinlerarası kolaj yöntemiyle hazırlanan konser/performansta Linet Şaul (soprano), Diego Leveric (archlute), Bülent Oral (viola da gamba) ve Ayşe Lebriz Berkem (tiyatro performans) yer alacak.

Müzik ve Tarih Bir Arada

Ardından saat 21.00’de ise “Les Essences – Kahvenin Avrupa Yolculuğu – Türkenschlach” sahneye çıkacak. Kahvenin ve müziğin tarihi yolculuğunu bir arada sunacak konserde şef, solist Önder Baloğlu müzik aracılığıyla kahvenin Avrupa’ya ve dünyaya yayılması, Osmanlı ordusunun geri çekilmesi ve bu esnada kahve çekirdeği dolu çuvalları Viyana çevrelerinde bırakmalarının hikayesini aktaracak.

16 Nisan Cumartesi saat 17.00’deki ücretsiz fuaye konseri “Duo Lamente Barok Saraylarda Gezinti”de ise kurdukları duo ile barok dönem müziklerini yorumlayan Hande Cangökçe (archlute) ve Kaan Buldular (kontrtenor) sahnede olacak. Aynı akşam saat 21.00’de CRR sahnesi Darmstadt Barok Solistleri‘ni ağırlayacak. Darmstadt Devlet Orkestrası’nın 12 üyesinden oluşan ve 2004’te topluluğun sanat yönetmeni, başkemancısı ve solisti Ethem Emre Tamer tarafından kurulan Darmstadt Barok Solistleri, barok müzik repertuvarının en önemli ve tanınmış eserlerinin yanı sıra, bilinmeyen ve unutulmaya yüz tutmuş eserleri de dinleyiciyle buluşturuyor. Ayrıca yenilikçi, olağandışı yorumlarıyla eski ve yeninin sentezini de yakalamaya çalışıyor.

Uluslararası Barok Müzik Festivali 18 Nisan Pazartesi saat 21.00’de sahnelenecek “Spellbound Contemporary Ballet – Vivaldiana” performansıyla sona erecek. Koreograf Mauro Astolfi’nin usta müzisyen Vivaldi’nin yaşamı boyunca barok müziği yeniden icat etme yeteneğini ve yeteneğini gösteren bazı eserlerini harekete çevirmesiyle ortaya çıkan “Vivaldiana”da Antonio Vivaldi’nin besteleri dinleyiciyle buluşacak. Marco Policastro (ışık tasarımcısı ve set konsepti), Mélanie Planchard (kostüm) ve Alessandra Chirulli (koreograf yardımcısı) projedeki diğer isimler.

20 Nisan Çarşamba akşamı saat 21.00’de Gedik Filarmoni Orkestrası, içinde bulunduğumuz sezon için belirlediği nefes teması üzerine gerçekleştireceği ikinci konser “Nefesin Döngüsü” ile CRR Konser Salonu’nda sanatseverlerle buluşacak.

21 Nisan Perşembe saat 21.00’de Sufi Nağmeler Ramazan Konseri‘nin gerçekleşeceği salonda 22 Nisan Cuma saat 21.00’de klarnet sanatçısı İsmail Lumanovski’nin de sahnede olacağı Inspector Gadje Balkan Brass konseri izleyici karşısına çıkacak.

23 Nisan’a Özel Konser

23 Nisan Cumartesi saat 19.00’da Çocuk Bayramı ve Ulusal Egemenlik Konseri-CRR Senfoni Orkestrası sahnede olacak. Murat Cem Orhan’ın yönetimindeki CRR Senfoni Orkestrası’nın yanı sıra, piyanoda Arya Su Gülenç ve Can Saraç; anlatıcı olarak ise Doğa Rutkay sahnede olacak. Metin ise Başar Başar imzasını taşıyor.

24 Nisan Pazar saat 21.00’de Cana Gürmen-CRR Genç Oda Orkestrası izleyiciyle buluşacak. Ülkemizin en geniş repertuvarlı piyanistlerinden Cana Gürmen, piyanonun başında sanata adadığı ömrünün yansımalarını, 24 Nisan akşamı müzikseverlere aktaracak. Gürmen’e , orkestra şefi olarak Orf Radyo Senfoni Orkestrası, Webern Oda Filarmonisi, Pro-Arte Orchester Wien, St. Petersburg Oda Filarmonisi ve Järvi Academy Sinfonietta Orkestrası yönetmiş Batuğhan Uzgören yönetimindeki CRR Genç Oda Orkestrası eşlik edecek.

İlk Kez Türkiye’de

28 ve 29 Nisan’da ise dünyanın önde gelen koreograflarından olan Ohad Naharin’in 28 yıl yönettiği Batsheva Dans Company ve Ensemble için yaptığı “Decadance#21” adlı eser ilk defa Türkiye’de ve CRR sahnesinde olacak. Batsheva Ensemble – Decadence#21 saat iki akşam da saat 21.00’de sahnelenecek.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu, nisan ayına “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” ile veda edecek. Gösterime girdiği dönemde yoğun ilgiyle izlenen “Anadolu’nun Kayıp Şarkıları” belgesel filmi, canlı performanslarla yeniden sahnelenecek. Filmdeki Anadolu müziklerinin, Türkiye’nin önemli müzisyenleri tarafından filmden görüntülerle eş zamanlı olarak sahnede yeniden yorumlanması dikkat çekici. Alp Ersönmez (basgitar, bilgisayar, klavye), Sarp Maden (gitar), İzzet Kızıl (perküsyon), Serhat Ersöz (klavye), Volkan Öktem (davul), Burak Dursun (trombon) ve Mustafa İpekçioğlu (bağlama) sahnede olacak.

Previous Story

Dirimart’tan Shirin Neshat Sergisi

Next Story

Tablo İsmine Ukrayna Güncellemesi

0 0,00