CI Bloom 4. Edisyonuyla Yeniden - ArtDog Istanbul
SUMMART, Cyrus Kabiru, Yellow Fever, 2022

CI Bloom 4. Edisyonuyla Yeniden

CI Bloom 4. Edisyonu ile 17-20 Nisan tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray Rumeli Salon'unda gerçekleşecek.

/

CI Bloom 4. Edisyonu ile 17-20 Nisan tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray Rumeli Salon’unda gerçekleşecek. Bu edisyonunda 26 galeri ile 3 sanat inisiyatifin katılımıyla Türkiye’de üretilen sanatın gelişmesini ve çeşitlenmesini destekliyor.

CI Bloom ve Contemporary Istanbul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güreli, CI Bloom’un her edisyonunda yenilendiğini ve farklılaştığını ifade ederek,  Türkiye’deki çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasını öne çıkarmayı ve bu yolla uluslararası bir buluşma noktası olma konusunda desteklediğini de belirtiyor.

CI Bloom, bir fuar olarak Türkiye’deki çağdaş sanat sahnesine dinamizm kazandıran ve uluslararası alanda yeni bir soluk getiren Contemporary Istanbul’un genç fuarı olarak  sanat dünyasında yerini alıyor. İlk edisyonundan itibaren sanat piyasasına enerji vermek ve kar amacı gütmeyen kuruluşları desteklemek için yapılanan fuar bu yıl da aynı amaçla ilerliyor.

CI BLOOM 4 Katılımcı Galerileri

Bu edisyonda CI Bloom da Anna Laudel, Art On İstanbul, Belm’Art Space, Bozlu Art Project, C.A.M, Chi Art Gallery, DIRIMART, DG Art Gallery, Galeri 77, Gülden Bostancı, Martch Art Project, MUSE Contemporary, OG Gallery, One Arc Gallery, Öktem Aykut, Pi Artworks, Pilot Gallery, Piramid Sanat, Rıdvan Kuday Gallery, RS Sanat Alanı, SIMBART PROJECTS, Summart, İBB Taksim Sanat, The Key Art Gallery, Vision Art Platform, ZILBERMAN Galeri olmak üzere uluslarası ve ulusal galerileri görmek mümkün. Ayrıca, bu yıl ilk defa CI The Key Art Gallery, Chi Art Gallery, OG Gallery ve RS Sanat Alanı CI Bloom’da yer alacak.

CI BLOOM
CI BLOOM Mobil

The Key Art Project, Mahmut Can Akagündüz, Passing by the Edge, 2024

Bağımsız Projeler, İnisiyatifler

CI Bloom, katılımcı galerilerin sunumlarının yanı sıra özel projelere ve inisiyatif katılımlarına da yer vererek, Türkiye sanat sektörünün gelişmesini ve çeşitlenmesini teşvik ediyor. Ayrıca, mimarlık, çağdaş sanat ve dijital sanat odaklı konferanslar da fuar programında yer alıyor.

Bu edisyonda, bağımsız ve kültürlerarası birliktelikleri merkeze alan ve disiplinlerarası etkileşimi teşvik eden bir platform olarak sergilere, atölye çalışmalarına ve deneysel projelere ev sahipliği yapan Noks Art Space’i ve sanatsal deneyim ve işbirliği odaklı bir alan olarak konumlanan, kimlik ve cinsiyetin akışkanlığına odaklanan ve değişimin gerekliliğine olan inançla faaliyetlerini sürdüren KOLİ Art Space’i de görmek mümkün. Diğer yandan, güncel sanat pratiklerini desteklemek amacıyla Cengiz Tekin ve Erkan Özgen’in girişimiyle kurulan, genç sanatçılar ve sanatçı adayları için kar amacı gütmeyen bir san at mekânı olarak sanat üretimini ve paylaşımını teşvik eden Loading Art Space yer alıyor.

Previous Story

Green Up Meetings No.6: Kültür-Sanatın Geleceği Konuşuldu

Next Story

Arkas Sanat Merkezi’nde Türk Resminin Modernleşme Serüveni

0 0,00