Caresse Art: Artistic Integrity - ArtDog Istanbul
Server Demirtaş - Aşk, Caresse Art

Caresse Art: Artistic Integrity

Bodrum’daki ilk resort oteli Caresse, Bodrum sanat turizmine öncülük etmek ve yön vermek amacıyla Caresse Art projesini hayata geçirdi. Caresse Art, metropollerdeki sanat eserlerinin sergilendiği müzelerden ilhamla, otelin mimari tasarımını sanat ile taçlandırılıyor.

Bodrum ve Bitez koyu arasında bulunan Asarlık Mevkii’nin sakin ve gizli noktalarından birinde konumlanan uluslararası otel zinciri Marriott International’ın, The Luxury Collection bünyesinde yer alan Bodrum’daki ilk resort oteli Caresse, a Luxury Collection Resort & Spa, Bodrum, sanat turizmine yeni bir soluk getirmek amacıyla Caresse Art projesini Haziran ayı itibariyle hayata geçirdi.

Küratörlüğünü Elçin Sümer’in yaptığı Caresse Art projesi, sanat, kültür ve turizmi bir araya getiren bir girişim olarak öne çıkıyor. Amacının, sanatçıların kendi sanatlarını özgürce ifade etmelerini sağlamak ve eserlerini geniş bir kitleye sunmalarına olanak tanımak olduğunu söyleyen Sümer, projenin ayrıca Türkiye’de sanat odaklı kültür turizminin gelişimine katkıda bulunacağını belirtti.

Doğa, sanat ve mimarinin buluşması

Haziran sonunda lansmanı gerçekleşen ve Ekim sonuna kadar devam edecek olan “Artistic Integrity”, kalıcı ve değişen eserleri ile birlikte aylar içerisinde devamlı yenilenen sergisi ve galerisinde ağırladığı geçici sergileriyle gelişen bir sanat şöleni olarak hayata geçiriliyor. 150 + sanatçı ve 500 + eserin yer aldığı sergide klasik, çağdaş ve modern sanattan birçok sanat eseri sanatseverlerle buluşuyor. Caresse Bodrum’un sanat alanındaki yetkinliği, otelin sadece bir konaklama mekanı olmanın ötesine geçtiğinin de kanıtı niteliğinde.

Aslı İrhan – Tıpkı Kirpi Gibi Geri Geri Gidiyor, İleri Bakıyorum, Caresse Art

Caresse Art projesinin ilk yılında sanatın mikrodan makroya uzanan bütünleştiriciliğine odaklanarak Artistic Integrity (Sanatsal Bütünlük) teması işlendi. Artistic Integrity kavramı; sanat eserinde şekil, renk, form, doku, tekrar, oran, uzaklık-yakınlık ve hizalama gibi unsurların gözetilerek bir bütünlük sağlanması ilkesini temeline alıyor. Caresse Art projesinde bu kavram sanat-mekan bütünlüğü olarak ele alınarak; mekanın mimarisiyle, doğasıyla ve ruhuyla entegre bir sanat deneyimi olarak sanatseverlere sunuldu” dedi. Sanatın mekanı ve mimariyi beslediği bu bütünlüğün, sanata ulaşanların da bu yolculuğa dahil olmasıyla makro düzeye ulaşmasını hedeflendi.

Elçin Sümer, Caresse Art

Caresse Art Küratörü Elçin Sümer projenin, insanların yaşam alanlarında doğa ve mimarinin güçlü etkisinin sanatla buluşmasından ilhamla doğduğunu söylüyor. Sümer: “Bu fikirden yola çıkarak multidisipliner sanat anlayışıyla bir podyum yaratma duygusu ön plana çıktı. Projeyle birlikte sanat eserleri mekanın önemini taçlandırırken, aynı zamanda yerel sanatçılara özgünce kendilerini anlatabilecekleri podyumlar oluşturduk. Caresse Art projesinin ilk yılında sanatın mikrodan makroya uzanan bütünleştiriciliğine odaklanarak Artistic Integrity (Sanatsal Bütünlük) teması işlendi. Artistic Integrity kavramı; sanat eserinde şekil, renk, form, doku, tekrar, oran, uzaklık-yakınlık ve hizalama gibi unsurların gözetilerek bir bütünlük sağlanması ilkesini temeline alıyor. Caresse Art projesinde bu kavram sanat-mekan bütünlüğü olarak ele alınarak; mekanın mimarisiyle, doğasıyla ve ruhuyla entegre bir sanat deneyimi olarak sanatseverlere sunuldu” dedi.

Yılmaz Aras – Balık, Caresse Art

 Eserler 10 farklı ilden taşındı

Projedeki sanatçıların bir araya gelmesinin 9 aylık bir süreç içerisinde gerçekleştiğini ifade eden Sümer: “Özellikle farklı disiplinlerden sanatçıları bir araya getirmek, bizler için güzel bir deneyim oldu. Bu projeyle marka ve sanatçılar arasında köprü kurarken, popüler kültüre destek veren sanatçılar ile klasikçilerin multidisipliner bir anlayışta bütünleşmesi, sanatçı ve eser seçimlerinin birbirlerine entegrasyonları, manifestoları ile her alandaki sanat okuryazarlığına örnek bir proje hayata geçirdik diyebiliriz. Kış boyunca Caresse Bodrum’da sanatçılarla beraber tasarım ve fikirler üzerinde çalışarak ortaklaşa bir sanat podyumu oluşturduk. Bu sayede sanatçılar mekânı özümseyip, kendi alanlarında tasarımlarını özgür ifadeleriyle tasarlama ve geliştirme şansı yakalayabildiler. Projede yer alan eserlerin tasarlanma süreci sonrasında 10 farklı ilden, Caresse Bodrum’a taşınması zorlu ama başarılı bir süreci tamamladık profesyonel ekipler ile çalıştık. Bu proje ile böylesine büyük bir alana yüzlerce hikâye sığdırdık. Mimari ve peyzajın doğal sanata yön verdiği bu coğrafyada Caresse Bodrum’un manifestosunu sanatsal bir bütünleşme olarak ele aldık. Sanatçılarımız da bu fikir üzerinden çalışmalarını sürdürdü. Lansmanımız ise sanat camiası tarafından oldukça büyük ilgi gördü” şeklinde konuştu.

Previous Story

Erdil Yaşaroğlu’nun neşeli heykelleri Maximum Uniq’te

Next Story

Piramid Sanat’ta ‘Bir Mustafa Karyağdı Sergisi’

0 0,00