”Hayvan Çiftliği”, özel ahşap kutusu, saman dokusuna sahip şömizi ve ciltli baskısıyla Can Yayınlarından çıktı. Utku Lomlu’nun sanat yönetmenliğinde hazırlanan özel baskı, seramik sanatçısı Hülya Sözer’in yaptığı çamurdan heykellerin yer aldığı, kitaptaki en çarpıcı sahneleri anlatan görselleriyle ön plana çıkıyor.
Projenin fikir aşamasının ardından önce hikayedeki en çarpıcı sahnelerin görselleştirilmesi için bir plan çıkarıldı, daha sonra Sözer’in heykelleri bu plana göre hayata geçti. Yaklaşık iki aylık bir üretim sürecinden sonra boyutları 10-30 cm arasında değişen ve seramik çamurundan yapılan heykeller ”Hayvan Çiftliği”nin masalsı bir o kadar da karamsar dünyasını görsel anlamda ortaya çıkardı.
Orwell’in kaleminden çıkan karakterlerin (Snowball, Napoleon, Squealer, Boxer ve diğerleri) kimliklerini betimleyen çamurdan heykeller, seçilen sahnelere uygun kurgularla fotoğraflandı. Hepimizin malumu, romanın ana kurgusu, hayvanların, bulundukları çiftliğin gaddar sahibini devirip kendi bağımsızlıklarını ilan etmelerini ancak yeniden kurdukları düzenin adaletten yine yoksun olmasını işliyor.
20. yüzyılın totaliter rejimlerini zamana meydan okuyan bir anlatıya dönüştüren ”Hayvan Çiftliği” bir başyapıt olma özelliğini koruyor.