Boş Dükkanlardaki Pop-up Sergiler İklim Değişikliğine Dikkat Çekiyor - ArtDog Istanbul

Boş Dükkanlardaki Pop-up Sergiler İklim Değişikliğine Dikkat Çekiyor

///

ABD’nin New York kentinde pandemi nedeniyle iflas eden mağazalar çevreye faydalı bir şekilde değerlendiriliyor. EcoArt Project adlı organizasyon başlattığı Rebound-NYC adlı program çerçevesinde boş dükkanlarda iklim değişikliği ve sürdürülebilirlik konularına dikkat çekmek için pop-up sergiler açılıyor.

Şehrin Kültürel Olarak Yeniden Doğması İçin

25 Mart’ta başlayan projenin ilk etkinliği, iklim değişikliğinin sebep olduğu zararları ele alan Alex Nero’nun kişisel sergisi “The Weather Within” oldu. Bryant Park yakınında açılan sergiyi görmek için son hafta sonu.

Cicely Carew, …The Breeze at dawn has stories to tell… 20 in. x 24 in. Mixed-media pigment print, 2020

The Art Newspaper’a konuşan EcoArt Project’in kurucusu Pino Fortunato, “Şehrin kültürel olarak yeniden doğmasına katkıda bulunmak için Rebound-NYC’yi başlattık. Pop-up etkinliklerimiz sanat, tasarım, teknoloji ve sürdürülebilirlik arasındaki bağlantıları güçlendirmek için boş vitrinlerden yararlanıyor” dedi.

İklim Değişikliğini Ele Alacak

Rebound-NYC çerçevesinde düzenlenen bir diğer sergi “Earth Day Experience” ise 15 Nisan’da kapılarını açtı. 27 Nisan’a kadar devam edecek olan sergi 22 Nisan Dünya Günü’nü de kapsayacak. Cicely Carew, Sam Nester, Hara Woltz, Stephen Mallon ve Peter Gerakaris adlı sanatçıların grup sergisi olan etkinlik çevrecilik ve iklim değişikliği konularına değinecek.

Hara Woltz, Emergency blankets for migrating butterflies. Monarch Butterflies ( Danaus plexippus ) (2021) Courtesy of the artist.

5 Sanatçıya 3 Bin Dolar Ödül

Başvuran 330 sanatçı arasından seçilen beş sanatçı programa katılmalarının ödülü olarak 3 bin dolar kazandı. Earth Day Experience’ın ardından kentte başka pop-up sergiler de izleyicilerle buluşacak.

Alex Nero’nun The Weather Within sergisinden bir görünüm. Image courtesy of EcoArt Project
Previous Story

Yeldeğirmeni’nde Sanatla Dolu Bir “Apartman”

Next Story

21. Yüzyılda Kadın Olma Halleri

0 0,00