Ardan Özmenoğlu, Dolunay Alfabesi, 2022, C-print, 120 x 90 cm.

“Bodrumania”

/

Anna Laudel Bodrum, 5 Ağustos – 23 Eylül tarihleri arasında sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun “Bodrumania” başlıklı kişisel sergisini ZAİ Yaşam’da ziyaretçilerle buluşturacak. Büyük ölçekli cam heykeller, Post-It ve neon gibi malzemeler ile çalışan Özmenoğlu, “Bodrumania” sergisinde Bodrum’un mavi denizi, begonvillerinin pembesi, beyaz evleri, doğa harikası koyları, gün batımları ve mehtapları gibi özel manzaralarından ilham alıyor.

Bodrum’un bu doğal güzelliklerinin orada yaşamadan anlaşılamayacağını düşünen sanatçı, aynı zamanda yarımadanın bizlere sunduğu bakir koylarından, bilindik restoranlarındaki lezzetlere uzanan kendine has özelliklerini de hatırlatıyor.

Bodrum’un Üç Sembolü

Özmenoğlu sergide Bodrum’un kendine has üç sembolüne yoğunlaşıyor: Denizinin mavisini, begonvilinin pembesini ve evlerinin beyazı… Bu üç sembolü ele alan sanatçı, Halikarnas Balıkçısı ve Zeki Müren gibi önemli sanatçıların ilham noktası olan, hakkında şiirler yazılan, şarkılar bestelenen Bodrum’un kendine özgü güzelliklerini eserlerine taşıyor. Ziyaretçileri, bölgenin içinde yaşarken gözden kaçan büyüleyiciliğini hatırlamaya davet ediyor.

Ardan Özmenoğlu, Dolunay Alfabesi, 2022, C-print, 120 x 90 cm.

Ardan Özmenoğlu’nun Bodrum’u kendi yorumuyla eserlerine yansıttığı “Bodrumania” sergisini 23 Eylül’e kadar Anna Laudel Bodrum’da görmek mümkün.

İlginizi çekebilir:  Yabancılaşma Duyguları Yaratan Bir Masalsılık

Ardan Özmenoğlu Hakkında

1979’da Ankara’da doğan çağdaş sanatçı, lisans ve lisansüstü eğitimini Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nde tamamladı. Eserleri esas olarak, özgün baskı tekniklerini farklı materyal yüzeylerinde kullanarak oluşturduğu mekâna özgü enstalasyonlar, resimler ve bu teknikle buluşturduğu transparan cam heykeller oluşturmaktadır. Berkeley Kala Art Enstitüsü, Berlin; Ateliergemeinschaft Milchhof e.V. ’de, Belçika; Frans Masereel Sanat Merkezi’nde, Kulturkontakt Austria, Viyana’da ve Glasstress Murano, Venedik’te davetli sanatçı olarak çalışan Özmenoğlu, eserlerinde Türk ve küresel popüler kültüre ait ifade ve imgeleri altüst edişi ile tanınıyor. Özellikle post-it notlar, neon ve cam kullanarak ürettiği eserlerinde, malzemenin beraberinde getirdiği anlam yükü ile; kültürel tarih ve gündelik hayatın üst üste bindiği özel bir dil geliştiriyor.

Özmenoğlu, iletişim ve teknoloji hızıyla tanımlanan çağımızda, anlam ve referans bolluğunun kaygan zemininde, işaretler ve imgeler arasından yaptığı slalom ile Türkiye güncel sanatında benzersiz bir çizgi tutturuyor. Sanat eserleri dünya çapında gösterilen sanatçı İstanbul Yeniköy’de anneannesinden kalan stüdyosunda yaşamını ve çalışmalarını sürdürmektedir.

Previous Story

Enka Sanat’tan Açık Havada Sinema Programı

Next Story

Türkiye Pavyonuna Başvurular İçin Açık Çağrı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.