"Barda’’ Tiyatro Sahnesinde - ArtDog Istanbul
Barda ekibi

“Barda’’ Tiyatro Sahnesinde

Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğinde sahneye uyarlanan ‘’Barda’’ oyununun prömiyeri bu akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde.

/

2007 yılında beyaz perdede izleyiciyle buluşup, kısa sürede kült bir filme dönüşen Serdar Akar imzalı Barda filmi, bu kez tiyatro sahnesinde izleyiciyle buluşuyor. Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğinde sahneye uyarlanan ‘’Barda’’ oyununun prömiyeri; bu akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde prömiyerini gerçekleştirecek.

01-IST
01 IST M

Serhat Yiğit’in yazıp oyunlaştırdığı Barda, “Biz Size Ne Yaptık?” sorusuyla izleyiciyi derin bir ikileme sürüklemeyi ve gerilim dolu hikayesiyle izleyenlere unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefleyerek; şiddetin bireysel mi, yoksa toplumsal bir sorun mu olduğunu cesurca sorguluyor.

Deniz Çakır ve Tardu Flordun

Tardu Flordun’un çete liderini canlandırdığı ve on yıl aradan sonra tiyatro sahnesine dönüş yaptığı oyunda, filmden farklı olarak eklenen çetenin kadın üyesi karakterine ise; etkileyici performansı ve başarılı oyunculuğuyla Deniz Çakır hayat veriyor.

Barda’nın oyuncu kadrosunda Tardu Flordun, Deniz Çakır, Barış Özkan, Onur Olgun, Mehmet Konu, Hivda Zizan Alp, Egehan Kars, Mete Toygar Durak, Meriç Taner Kadıoğlu, Derya Kahya, Seda Soysal ve Toygun Elaldı gibi isimler yer alıyor.

İyi ve Kötü

Yönetmen Işıl Kasapoğlu, oyunla ilgili şunları söylüyor:

“Bedava Şiddet yani Fransızcada “Violence Gratuite”, hepimizin içinde var. Bunun ortaya çıkması için iğne başından küçük noktalar yeterli. O küçük noktaya değdi mi, o şiddet çıkıyor ortaya. Bundan kendimizi nasıl alıkoyacağız, onu düşünmeliyiz. Yoksa hepimizde var bu durum. İyi ve kötü hep içimizde. Yin-yang diye bahsettiğimiz şey burada geçerli. İnsan ne iyidir ne kötüdür; yok öyle tek bir şey. Önümüze çıkan fırsatlar ve engeller bizi belirliyor. Yaşamda tek bir kelime bütün dünyayı değiştirebilir. Tek bir kelimenin içinde günlerce at koşturabiliriz. “Kötü yetiştiler, kötüler” diye bir şey yok. En iyi yetişen insan da bir anda katil olabilir.”

Müzik direktörlüğünü Volkan Akkoç’un üstlendiği, Onur Olgun’un müzik asistanı olarak görev aldığı oyuna, özel bestelenen Sürgün Su şarkısı ve birçok sevilen şarkı sahnede izleyici ile buluşacak. Oyunun ışık, dekor ve kostüm tasarımları, alanlarında ödüllü isimler Cem Yılmazer ve Nalan Alaylı imzası taşırken, oyunun yardımcı yönetmen koltuğunda ise Nilüfer Alptekin Noyan oturuyor.

Tarihler ve Salonlar

  • 7 Şubat Lütfi Kırdar Kongre Merkezi, İstanbul
  • 10 Şubat Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, İstanbul
  • 12 Şubat Eskişehir Vehbi Koç Kültür Merkezi, Eskişehir
  • 18 Şubat Ankara MEB Şura Salonu
  • 19 Şubat İstanbul Cadde Bostan Kültür Merkezi
  • 20 Şubat İstanbul  Cadde Bostan Kültür Merkezi

“Barda’’ oyunu, 7 Şubat tarihinde Lütfi Kırdar Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek prömiyerin ardından, Şubat ayı boyunca İstanbul, Ankara, Eskişehir ve Bursa’da sahnelenmeye devam edecek. Oyunun biletleri Biletix, BiletiniAl ve BuBilet’te satışa sunuldu.

Previous Story

İstanbul Modern’le “Sanat Yolunda”

Next Story

Dr. Ayşe Aldemir’in Makalesi MET Journal’da

0 0,00