“Animations In Water” LG OLED desteği ile Contemporary Istanbul’da - ArtDog Istanbul
Cecilia Bengolea, Bestiaire

“Animations In Water” LG OLED desteği ile Contemporary Istanbul’da

Yeni medya sanatına odaklanan Arjantinli sanatçı Cecilia Bengolea’nın seçilmiş video çalışmalarından oluşan “Animations In Water”, başlıklı sergisi 18. Contemporary Istanbul kapsamında LG OLED ART deneyim alanında.

Contemporary Istanbul’un 18. edisyonu LG OLED partnerliğinde 27 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında Haliç’te yer alan Tersane İstanbul’da koleksiyonerler ve sanatseverleri ağırlıyor. Türkiye’den ve dünyadan 591 sanatçının 1537 eserine ev sahipliği yapacak fuar süresince LG OLED ART deneyim alanında Arjantinli sanatçı Cecilia Bengolea’nın seçilmiş çalışmalarının sunulduğu “Animations In Water” sergisi görülebilecek. Bengolea’nın suyun ve hareketin akışından ilham alan son dönem video çalışmalarından özel bir seçkiyi bir araya getiren sergideki eserler, 97 inç LG SIGNATURE OLED M model ekranda sunulacak.

Cecilia Bengolea

Buenos Aires’de dünyaya gelen Cecilia Bengolea, performans, video ve heykel gibi farklı yeni medya çalışmaları yapıyor. Dansı radikal empati ve duygusal alışveriş için bir araç ve ortam olarak kullanan sanatçı, üretimlerini doğada ve ilişkilerde bulunan sembolik enerjilerle aşılanan kompozisyonları, hem bireysel hem de kolektif olarak bedenin bir araç olduğu fikri etrafında şekillendiriyor. “Animations In Water” sergisinde su, sıvı ve akışkanla ilgili deneyimleri araştıran ve hologram benzeri görüntüler kullanan sanatçı, sürekli değişim halindeki bir bedenin fantastik dönüşümlerini görselleştiriyor. Sergi, yeni nesil sanat ve tasarım platformu Mercado yaratıcı kurgusuyla hayat buluyor.

LG OLED ART x Cecilia Bengolea

Hareketi, dansı ve performansı animasyonlu heykel olarak gördüğü geniş bir sanat anlayışı geliştiren Bengolea’nun çalışmalarını Bilbao’daki Guggenheim Müzesi’nin (2021 ve 2022) yanı sıra; Bourse de Commerce, Pinault Koleksiyonu, Paris (2021), E.A.T – Engadin Art Talks, İsviçre (2019); Desert X, Palm Springs (2019); Fondation Giacometti, Paris (2019); Palais de Tokyo, Paris (2018, 2015); Fiorucci Art Trust, Stromboli (2018); Dakka Sanat Zirvesi, Bangladeş (2018); TBA21–Akademi, Venedik (2018); Dia:Beacon, New York (2017); Elevation 1049, Gstaad, İsviçre (2017); Spiral Salonu, Tokyo (2016); 32. São Paulo Bienali (2016); Hayward Galerisi, Londra (2016); Centre Pompidou, Paris (2016, 2010); 13. Lyon Bienali (2015); Tate Modern, Londra (2015); ICA, Londra (2015) ve 10. Gwangju Bienali’nde de (2014) sergiledi.

LG OLED ART

Sanat ve teknoloji arasında köprü kuran LG’nin, LG OLED ART projesi 2021 yılından beri geleneksel medyanın sınırlarını aşarak sanata ve sanatçılara yeni olasılıklar sağlıyor. 18. Contemporary Istanbul kapsamında LG OLED ART alanında sergilenecek LG SIGNATURE OLED M model ekranlar kendinden aydınlatmalı milyonlarca piksel sayesinde daha önce görülmemiş canlılıkta üstün bir görüntü kalitesine ulaşarak dijital bir tuval haline geliyor. OLED ekran, yüksek kaliteli video ve ses aktarımı sağlamak için en son teknolojilerden yararlanarak, 4K 120Hz kalitesinde içeriklerde kesinti veya kalite düşüşü olmadan üstün görüntü ve ses deneyimine de olanak sağlıyor.

LG SIGNATURE OLED M

LG OLED ekranlar 17. Contemporary Istanbul’da Koreli ünlü sanatçı Kim Whanki’nin Universe eserinin NFT versiyonunu, 16. Contemporary Istanbul kapsamında ise Heykeltraş Hande Şekerciler ve Dijital Sanatçı Arda Yalkın’ın sanatçı ikilisi ha:ar’ın “Impossible Sculptures” adlı solo sergisini izleyiciyle buluşturmuştu. 

LG OLED ekranları, 2020’de BVLGARI Colors, 2021 yılında Seul’da LUX, Londra’da Reinterpreted Time, Frieze London, 2022 yılında New York’ta Frieze 2022, Luxemburg’da Deary Steel, Milano’da A Life Extraordinary, New York’ta Young Collectors Council Party, İsviçre’de Anish Kapoor X LG OLED R, Seul’de Frieze Seul gibi etkinliklerde de sanat eserlerinin sergilenmesi için kullanıldı. Dünyaca ünlü Hint asıllı İngiliz sanatçı Anish Kapoor’un eserlerini sergilemek için LG OLED TV’yi tercih ettiği biliniyor.

Previous Story

Piksel. O’art sanatçılarından “Yumuşak Disiplin”

Next Story

Noise Media Art: Kadıköy’de Medya Sanatı Üssü

0 0,00