Alican Şahinler’in makine ile resim arasında gelişen ilişkilerin merkezinde düşündüğü Yerçekimsiz sergisindeki işler; araştırma aşamasında yapay zekâ, internet, 3D printing, ses, video projeksiyon ve diğer güncel kullanımları içerse de yüzyıllardır kullanılan tuval gelenek ve tekniklerle ortaya çıkıyor.
Dönüşen sanatsal perspektifler, formal jestler ve farklı malzemelerle çalışan Alican Şahinler sergiyi küratör Misal Adnan Yıldız ile diyalog halinde kurgularken, bugünün sanat dillerini analog ve dijitalin kesiştiği bir yerde tarif ediyor. İşlerinde teknolojiyle ilişkimizi, çevrimiçi/sistem-dışı alanları, kent kültürünün içindeki makineleşmiş günlük rutini, gündelik olanın içindeki bilgi, imaj, ruh hali, his vs. paylaşımını görünür kılıyor.
“Yerçekimsiz bir evrende, kendimizi hangi katmandan dışa vururuz?” sorusunu odağa alan sanatçı; yerçekimsizliği resim aracılığıyla yorumlamak, izleyicilere resme dair fizikselliği, sesi ve hikâyesi olan, mekâna duyarlı olmayı içeren bir deneyim sunmayı amaçlıyor.
Yerçekimsiz sergisi 1 Şubat’a dek Barın Han’da görülebilir.