Noah Davis, Untitled, 2015

Frieze London’da Keşif Vurgusu

Frieze kapsamında Frieze London ve onunla eş zamanlı olarak Frieze Masters, 9-13 Ekim tarihleri arasında Regent’s Park’ta gerçekleşiyor.

/

Bu yıl 43 ülkeden 160’tan fazla galeri yer aldığı Frieze London’da gelenek aynı olsa da çeşitli değişiklikler göze çarpıyor.

Frieze London Direktörü Eva Langret, bu yılki düzenlemeler için, “Bu yıl ziyaretçiler, Frieze’in günümüzde üretilen en heyecan verici sanata olan bağlılığının bir göstergesi olarak, solo sunumlar ve yükselen sanatçıların ön planda olduğu, yeniden tasarlanmış bir fuar bulacaklar. Yeni düzenimizde ayrıca sohbet ve fikir alışverişi için daha fazla alan bulunuyor. Bu değişiklikler yeni deneyimler ve yeni perspektifler vaat ediyor,” ifadelerini kullanıyor.

Focus Bölümü ile Yeni Galeriler Ön Planda

Frieze London’daki değişikliklerden biri, fuarın genç ve gelişmekte olan galerileri destekleyen Focus bölümünün, eskiden fuarın arka tarafında yer alırken, bu yıl ziyaretçilerin ilk gördüğü yer olması için girişe doğru kaydırılması.

İlginizi çekebilir:  Oğul Biden'dan İlk Kişisel Sergi

 

Peter Uka, Transit Point, 2023
Hurvin Anderson’un seçtiği sanatçı

Artist-to-Artist Genişleyerek Devam Ediyor

Geçen yıl ilki gerçekleşen, tanınmış sanatçıların yeni yetenekleri aday gösterdiği Artist-to-Artist sunumunun genişletilmiş hali, bu yıl Frieze London’da karşımıza çıkıyor. Bu yılki seçiciler arasında Hurvin Anderson, Lubaina Himid, Rashid Johnson, Glenn Ligon, Zineb Sedira ve Yinka Shonibare yer alıyor.

Lucia Pizzani.
Smoke Bölümünden

Smoke’la Gelenekselden Çağdaşa

Küratör Pablo José Ramírez tarafından düzenlenen temalı bölüm, Smoke, diasporik ve yerli tarihleri araştıran seramik eserleri sunuyor. Smoke, günümüzde seramiği çağdaş sanatın en etkili estetik formlarından biri olarak sunarak, uygulamalarında sömürge öncesi gelenekleri benimseyerek kili genişletilmiş formlarda kullanan uluslararası sanatçıları bir araya getiriyor.

Previous Story

Galerist’ten Mavinin Peşinde Bir Sergi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.