Farah Zeynep Abdullah ödülünü, oyuncu Işıl Yücesoy’dan aldı.

“Pes Etmeyen Kadınlar İçin”

61. Altın Portakal Film Festivali'nde Başarı Ödülü olan oyuncu Farah Zeynep Abdullah, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Ben bu ödülü erkekçiliğin ve erkeklerin egemen olduğu, henüz daha sektör bile diyemeyeceğimiz bu düzende var olmaya çalışan, pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum" dedi.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin açılış töreni, oyuncu Sedef Avcı’nın sunumuyla Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Geçen yılki sansür tartışmaları nedeniyle iptal edilen festival, bu yıl “Hikâyemiz Birlikte” temasıyla gerçekleşti.

Törenin açılış konuşmasını yapan Saadet Işık Aksoy ve Başarı Ödülü olan oyuncu Farah Zeynep Abdullah son günlerde yaşanan kadın katliamlarıyla ilgili konuşma yaptı.

Saadet Işık Aksoy, sözlerine önceki gün İstanbul’da Semih Çelik tarafından yarım saat arayla katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner’i anarak başladı. Aksoy, “Türkiye’de yaşanan kadın cinayetleri karşısında inanılmaz bir acıyla bu sahnedeyim. Ülkemizin gerçeği bu maalesef, biliyoruz hepimiz. Katledilen kız kardeşlerimiz için büyük bir üzüntü yaşıyorum. İzin verirseniz şu anda, burada onları saygıyla anmak istiyorum ve hepimiz için adalet diliyorum”

Törende “Başarı Ödülü”nü oyuncu Işıl Yücesoy’dan alan oyuncu Farah Zeynep Abdullah yaptığı konuşmada: “Gündem dün kötüydü, bugün daha kötü. Yarın daha kötü olacak diye çok korkuyorum. Bu ödülü erkekçiliğin ve erkeklerin egemen olduğu, henüz daha sektör bile diyemeyeceğimiz bu düzende var olmaya çalışan, yorulan ama pes etmeyen kadınlar için almak istiyorum” ifadelerini kullandı.

İlginizi çekebilir:  Nuri Bilge Ceylan'ın Yeni Filmine 470 Bin Euro'luk Destek

Festival 12 Ekim’de Sona Erecek

Usta sanatçılara saygı ifadesi olan “Onur Ödülleri”, Erdal Özyağcılar, Işıl Yücesoy, Müjdat Gezen, Selçuk Yöntem ve Şerif Sezer’e takdim edildi. “Başarı Ödülleri”nin sahibi ise genç oyuncular Farah Zeynep Abdullah ve Aras Bulut İynemli oldu.

Onur ödülünü Antalya Valisi Şahin ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek’ten alan oyuncu Erdal Özyağcılar, “Bu gece bana ‘Erdal iyi ki bu mesleği seçmişsin iyi ki oyuncu olmuşsun’ dediniz. Yani 55 yıllık sanat hayatımı taçlandırdınız, sevgi ve saygı gösterdiniz. Eğer bir daha dünyaya gelsem yine bu mesleği yapardım” diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesince bu yıl 61’incisi düzenlenen festivalde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda 12 film “Altın Portakal”ı kazanmak için yarışacak.

Festival, 12 Ekim’de ödül ve kapanış töreni ile sona erecek.

Previous Story

Azize Tan’la Ayvalık Film Festivali Üzerine

Next Story

Kentteki Modern İnsanın Sıkışmışlığı

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.