Pedro Almodovar

Altın Aslan’ın Sahibi Pedro Almodovar!

Uluslararası Venedik Film Festivali’nin büyük ödülü Altın Aslan’ı, Pedro Almodovar’ın yönettiği ‘The Room Next Door’ filmi kazandı. En iyi yönetmene verilen Gümüş Aslan ödülünü ise ‘The Brutalist’in yönetmeni Brady Corbet aldı.

Bu yıl 81’incisi düzenlenen Uluslararası Venedik Film Festivali, İtalya’nın Venedik kentinde yapılan ödül töreniyle sona erdi. Festivalin büyük ödülü olan ‘Altın Aslan’ı, ünlü İspanyol yönetmen Pedro Almodovar’ın The Room Next Door filmi kazandı. Film, ölümcül hastalığı olan bir kadının, eski bir arkadaşıyla yeniden bağlantı kurarak ondan ötanazi sırasında yanında olmasını istemesini konu alıyor.

“Politik Değil Hümanist Bir Film”

The Room Next Door filmi, Sigrid Nunez’in What Are You Going Through adlı romanından uyarlandı. Almodóvar ödülünü filmin başrollerini paylaşan Julianne Moore ve Tilda Swinton’a ithaf etti. Daha önce de ötenazi konusunda çağrıda bulunan Almodovar, basın toplantısında, “İspanya’da ötanazi ile ilgili bir yasamız var. Tüm dünyada bu mümkün olmalı. Düzenlenmeli ve doktorun hastasına yardım etmesine izin verilmeli” dedi.

Tilda Swinton, Pedro Almodóvar ve Julianne Moore

Açıklamasında; “bu film ötanaziyi destekliyor” diye sözlerine devam eden yönetmen, ödülünü kabul ederken filmin politik değil hümanist olduğunu sözlerine ekledi. Almadovar daha önce 2019’da festivalin yaşam boyu başarı ödülünü almıştı.

İlginizi çekebilir:  Frankfurt Türk Film Festivali Ödülleri Açıklandı

En İyi Kadın Oyuncu Nicole Kidman

Festivalde en iyi yönetmene verilen ‘Gümüş Aslan’ ödülüne de The Brutalist filminin ABD’li yönetmeni Brady Corbet layık görüldü. Başrollerini Adrian Brody ve Felicity Jones’un paylaştığı üç buçuk saatlik film, hayali bir Macar mimar ve Holokost’tan kurtulan László Tóth’un ABD’ye göçünü konu alan bir biyografik yapım ve eleştirmenlerin bu yılki favorisi olarak görülüyordu.

Babygirl

Gecede en iyi erkek oyuncu ödülünü (Coppa Volpi) The Quiet Son filmindeki performansıyla Fransız aktör Vincent Lindon alırken en iyi kadın oyuncu ödülüne (Coppa Volpi) Babygirl filmindeki rolüyle aktris Nicole Kidman kazandı.

Festivalde en iyi senaryo ödülüyse Ainda Estou Aqui (I’m still here) filminin senaristleri Murilo Hauser ve Heitor Lorega’ya verildi. 82’nci Uluslararası Venedik Film Festivali, 27 Ağustos – 6 Eylül 2025 tarihlerinde yapılacak.

Previous Story

Yüce Kral’dan Mesaj Var

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.