Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok, yapım aşamasında II

İMALAT-HANE’de Yeni Sergi

Burak Kabadayı’nın “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” başlıklı sergisi 12 Ekim’de İMALAT-HANE’de açılıyor.

Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan İMALAT-HANE Burak Kabadayı’nın “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” başlıklı kişisel sergisini ağırlamaya hazırlanıyor. Küratörlüğünü Deniz Kırkalı’nın üstlendiği sergi, yansıma ve serap gibi doğal fenomenlerin yarattığı algı yanılmaları üzerinden görmenin ve bilmenin muğlak sınırlarını sorgulatıyor.

Sergi, üretimlerinde video, ses ve çeşitli nesneler ile kurduğu yerleştirmelerle enerji üretme-harcama biçimlerine ve hareketin formlarına odaklanan Kabadayı’nın, İMALAT-HANE’nin desteğiyle üretilen 3 yeni video çalışmasını içeriyor. Sanatçının sergide kurguladığı parçalı hikâyeler, kısmi perspektifimizi ve parçası olduğumuz ağların içinde bir beden olarak konumlanma hâlimizi görünür kılıyor.

Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok, yapım aşamasında I

Maddesel İlişkisellik

Sanatçının mekâna özgü yerleştirmesi, ışık, desen, video ve sesi kullanarak, dinamik bir ortam olarak çöl ve camın arasındaki maddesel ilişkiselliğe yakından bakıyor. Serginin yarattığı oryantasyon bozukluğu, belirli şekillerde görmeye ve uyumlanmaya alıştığımız maddesel dünyayı sarsıyor ve bilişsel bir yabancılaşma deneyimi tasarlıyor. Böylece, alışkanlık ve ortam (habit ve habitat) arasındaki ilişkinin kırılganlığını vurguluyor. Orada olmayanı göstermeye çalışma hâli üzerinden kurmaca evrenler yaratarak, belirsizlik, kırılma, yansıma, yanılma kavramları üzerine düşünmeye davet ediyor.

İlginizi çekebilir:  Stonehenge Dile Geliyor

Bilmenin kısıtlılığı ile yüzleşmeye çağırarak, bedensel deneyimi yoruma dayalı ve kısmen kurgusal bir olgu olarak konumlandıran “Çölde olduğunu söylemenin anlamı yok” sergisi,  12 Ekim–11 Ocak tarihleri arasında İMALAT-HANE’de görülebilir.

 

Previous Story

Holokost’u “Yağmalananlar” Üzerinden Okumak

Next Story

“Digital Echos” İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.