Unutulmuş Salvador Dali Baskıları Açık Artırmada

Londra'da bir evin garajında yaklaşık 50 yıl boyunca saklı kalmış Salvador Dali'nin imzasını taşıyan litografi koleksiyonu, açık artırmaya çıkıyor. 1970'lerde sadece 500 Sterlin’e satın alınan eserlerin, önümüzdeki ay yapılacak müzayedede binlerce Sterlin'e alıcı bulması bekleniyor.

Londra’nın Mayfair bölgesindeki Berkeley Meydanı’nda bulunan bir evin garajında, 50 yıl boyunca unutulmuş Salvador Dali’nin imzalı on litografisi keşfedildi. Eserler, 1970’lerde bir sanat galerisinin kapanış satışından yalnızca 500 Sterlin karşılığında alınmıştı. Satıcı, evini temizlerken bu hazineleri buldu ve şimdi emeklilik öncesi açık artırmaya çıkarmaya hazırlanıyor.

Londra’daki Hansons Richmond müzayede evi tarafından 30 Eylül’de satışa sunulacak Dali baskılarının 5.000 Sterlin’e kadar alıcı bulması bekleniyor. Ayrıca, koleksiyon arasında bulunan Fransız sanatçı Theo Tobiasse’nin beş litografisi de aynı müzayedede yer alacak. Hansons Richmond’un müdür yardımcısı Chris Kirkham, rutin bir ev ziyaretinde karşılaştıkları bu keşfi “gerçeküstü” olarak nitelendirdi. Dali ve Tobiasse’ye ait eserlerin, koleksiyoncular tarafından büyük ilgi göreceği tahmin ediliyor.

İlginizi çekebilir:  Görünmez Kentler

Previous Story

“Semboller ve Nakış” Gate 27’de

Next Story

Shakespeare Portresi Gerçek mi Sahte mi?

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.