Ignacy Jan Paderewski Müzik Akademisi, Poznan

Polonya’nın Yeni Müzik Akademisi

Polonya'nın Poznan şehrinde 1920 yılında kurulan Ignacy Jan Paderewsky Müzik Akademisi, yeni binasıyla müzik dünyasında önemli bir merkez olmaya hazırlanıyor. Akademinin yeni binası için düzenlenen tasarım yarışmasında birinciliği kazanan Studio WXCA’nın projesi, tarihi dokuya uyum sağlarken modern ihtiyaçlara da yanıt verecek şekilde tasarlandı.

/
İlginizi çekebilir:  Post-Korona Trendlerine Bakış

Polonya’nın Poznan şehrinde yer alan Ignacy Jan Padarewsky Müzik Akademisi’nin (The Ignacy Jan Paderewski Academy of Music) yeni binası için düzenlenen tasarım yarışması sonuçlandı. 1920 yılında kurulan ve ismini ünlü piyanist, besteci ve eski Polonya Başbakanı Ignacy Jan Paderewsky’den alan akademide üst seviye piyano eğitimleri veriliyor. Akademi için düzenlenen yarışmanın birincisi Polonyalı mimarlık ofisi Studio WXCA oldu. Studio WXCA’nın birinci seçilen projesinin Poznan’ın tarihi dokusuna uygunluğu ile birlikte şehrin modern taleplerini karşılamasının ve zamansız görünümünün öne çıktığı belirtildi.

Bir Müzik Mabedi Olacak

Geleneksel mimari anlatımları koruyarak tasarlanan projenin çağdaş, heykelsi siluetinin 19. yüzyıl şehir hayatının yansımalarını da içerdiği ifade edildi. Akademi ile birlikte Polonya Mimarlar Birliği’nin (Association of Polish Architects) düzenlediği yarışmada projenin amacının öğrencilerle birlikte vatandaşlara da kültür ve eğitim merkezi olacak yeni bir mekan tasarlamak olduğu ifade edildi. Yeni projede akademik eğitim birimleri ile birlikte müzik salonları, tiyatro ve opera salonu yer alacak. Yeni bina ayrıca kayıt stüdyoları, bale ve drama stüdyoları, ambisonik (küresel) ses stüdyosu, oyun alanı ve performans sahnesi gibi birimler içerecek.

İlginizi çekebilir:  London X Istanbul Zorlu PSM'de
Previous Story

Bozcaada’da Caz Rüzgârları Esmeye Başladı

Next Story

Savaşın Simge Binası Turizm Merkezi Oldu

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.