Seldem Kargı, Untitled #3, ⌀28 cm, 2024

“Aklımın Dörtnalı” C.A.M. Galeri’de

Seldem Kargı’nın kişisel sergisi “Aklımın Dörtnalı” 19 Eylül'de C.A.M. Galeri’de.

Çıkış noktası kendinden kaçıp kendine varmak olan Seldem Kargı’nın ikinci kişisel sergisi Aklımın Dörtnalı” 19 Eylül’de C.A.M. Galeri’de açılıyor. Kargı’nın sergideki resimleri dört ayaklı iki başlı figürler, iç içe geçmiş, birbirine bağlı uzuvlar ve gözyaşları ile karakterleri ortak bir acıdan besleniyor. Sanatçı dışımıza baktığında içimizi de görebileceğimiz bir yalınlık hayali kuruyor.

Seldem Kargı, Untitled #1, 34 x 50 cm, 2024

Resimlerinde duru bir fikrin kirlenmeden önceki halini tuvale yansıtarak, aklında dörtnala koşan fikirlerin hızına yetişmeye çalışan sanatçı, kelimelerin yerine renkler, harflerin yerine şekiller koyarak ve bacaklarının hiç ağrımadığı bir maraton koşuyor.

Seldem Kargı, Untitled #2, mixed technique on canvas, 34 x 50 cm, 2024

İzleyiciyi biraz hüzünlendiren ve üzen, canını yakan noktalarında kendilerini bulmalarını sağlamayı amaçlayan “Aklımın Dörtnalı”  ilgili şu ifadelere yer veriliyor:

İlginizi çekebilir:  Valentino Kurucusunun Basquiat Tablosuna 50 Milyon Dolar

“İnsan aklının en derininde primitif bir varoluş ya İnsan her ne kadar iki ayağı üstünde bir hayat sürse de zihnimizdeki sancılar evrim öncesi teoriye bir gönderme yapar. En baskın ve unutulmaz olanları her daim sevmediğimiz duygulardan bize kalanları baskılamaya, görmezden gelmeye en çok da dörtnala kaçmaya çabalarız. Öfke, endişe, utangaçlık, kıskançlık gibi duygularımızı hissettiğimiz her anımızdan uzaklaşmaya çalışırız oysa gördüklerimizin bizi mutlu etmesini beklemek gerçekçilikten uzaklaşmaktır.”

İnsanı rahatsız eden bir fikir, düşünce kapılarını aralayan ve istemsiz bir sorgulama başlatan sergi, 19 Eylül – 2 Kasım tarihleri arasında C.A.M. Galeri’de izlenebilir.

Previous Story

Kommagene Bienali: İyileşmek

Next Story

Arter Çocuk Festivali: Benim İçin Sanat

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.