Damien Hirst, The Fall of Civilisation, 2024 Oil on canvas 108 x 84 in (274 x 213 cm)

Uygarlığın İyimser Renkleriyle

İngiliz sanatçı Damien Hirst’ün "Civilisation Paintings" serisinden çiçeklerle kaplı kentsel manzaraların yer aldığı 32 yeni eseri, Londra'daki Phillips müzayede evinde sergileniyor. Hirst’ün çağdaş uygarlığın karmaşası içinde umudu vurgulayan eserleri, sanatçının canlı ve iyimser renklerle işlediği derin bir mesaj taşıyor.

İngiltere’nin önde gelen çağdaş sanatçılarından Damien Hirst’ün yeni eserlerinden oluşan sergisi, Londra’da Phillips müzayede evinde açıldı. Sergide Hirst’ün “Civilisation Paintings” serisinden, çiçeklerle kaplı kentsel ortamları betimleyen 32 eser yer alıyor. Eserlerde, binalar, köprüler ve yapılar arasında açmış bitkiler dikkat çekiyor. Ayrıca, “Robot Paintings” serisinden, tamamı makineler tarafından yaratılan birkaç yeni eser de sergide sunuluyor. Serginin küratörlüğünü sanatçının oğlu Connor üstleniyor.

Damien Hirst, The Civilisation Paintings at Phillips London, 2024.

“Civilisation Paintings” serisiyle, çağdaş uygarlığın karmaşası içinde umudun önemini vurgulayan sanatçı, canlı ve iyimser renkler kullanarak bu mesajı güçlü bir şekilde yansıtmayı başarıyor.

Hirst’ün çalışmaları, Banksy’nin Londra’daki yeni hayvan resimlerinden farklı olarak ‘ciddi’ toplumsal mesajlar içermiyor, aksine sanatçının yeni sergisi daha çok günlük hayatın karanlık yüzüne bir renk ve neşe katmayı amaçlıyor.

İlginizi çekebilir:  Yaşayan Piramit

Damien Hirst’ün, “Civilisation Paintings” sergisi 2 Eylül’e kadar Phillips London’da ziyaret edilebilir.

Damien Hirst, Civilisation Rising/ 2024, H17-1,  143 x 112 cm
Damien Hirst, 1965 doğumlu İngiliz sanatçı, modern sanat dünyasında provokatif eserleriyle tanınıyor. “Young British Artists” (YBA) hareketinin öncülerinden biri olarak, ölüm, yaşam ve din gibi derin temaları ele alan eserleriyle dikkat çeken sanatçının en ünlü çalışmaları arasında formaldehit içinde sergilenen köpekbalığı heykeli “The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living” yer alıyor. Resimden heykel ve enstalasyona kadar geniş bir yelpazede eserler üreten sanatçı, sürekli sınırları zorlayan, çağdaş sanatın en etkili ve tartışmalı figürlerinden biri olarak kabul ediliyor.
Previous Story

Arter’den Yetişkin Atölyeleri

Next Story

Görünenin Ardındaki

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.