Max Rabes (1868-1944), Kayzer II. Wilhelm'in 1898'de İstanbul'u ziyaretinde SYM Hohenzollern II Dolmabahçe Sarayı önlerinde,1898

Meşher’den Yeni Atölye

Meşher’in Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar sergisi kapsamında 27 Temmuz ve 3 Ağustos tarihlerinde Ali Taptık yürütücülüğünde "Gelecek İçin Kent Kesitleri" adlı yeni bir atölye düzenliyor. İki oturum halinde düzenlenecek atölye, sergide yer alan İstanbul manzaralarına alternatif bakışlar sunmayı amaçlıyor. 

29 Eylül’e kadar Ömer Koç Koleksiyonu’ndaki çeşitli nadide eserlerden oluşan “Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisini ağırlayan Meşher, sergiden ilhamla yeni bir yetişkin atölyesi düzenliyor. “Gelecek İçin Kent Kesitleri” adlı atölye, sanatçı ve yayıncı Ali Taptık yürütücülüğünde  27 Temmuz ve 3 Ağustos tarihlerinde oturumda gerçekleşecek. Atölye, sergide yer alan İstanbul manzaralarına alternatif bakışlar sunmayı amaçlıyor.

Atölye süresince “Manzaraya ulaşmak için katedilen mesafedeki topografik değişim”, “panoramik bakışın dikey bir kesite evrilmesi” ve “tersten bir arkeoloji olarak kent temsilleri” gibi ele alınacak kavramsal yaklaşımlar bu alternatif bakışa yol gösterecek.

Mimari Kesit Örnekleriyle İstanbul

İlk oturumda, bir yöntem olarak mimari görselleştirmede kullanılan kesit çizimlerinden yola çıkılarak, “İstanbul manzaralarının hayali bir kesitin parçaları olabilme imkânı” üzerine düşünülecek. Mimari kesit örnekleriyle İstanbul’un yüzyıllar içindeki değişimine bakarak, kentin çeşitli katmanlarını keşfetmek ve geleceğe belgeler bırakmak için bu yöntemin nasıl bir araç olduğu tartışılacak. İkinci oturumda ise katılımcılar ilk oturumdan yola çıkarak hazırladıkları kent kesitlerini eleştirel bir sunum içinde değerlendirecekler. Gözlemleriyle kentin belki de daha az bilinen yüzlerini resmetme ve paylaşma fırsatı bulacaklar.

İlginizi çekebilir:  Nazan Ölçer Kıraathane'de Marina Abramović Sergisi Üzerine Konuşacak

27 Temmuz ve 3 Ağustos 2024, saat 14.00’te iki oturum halinde düzenlenecek “Gelecek için Kent Kesitleri” atölyesine kayıt için Meşher’in web sitesindeki etkinlik sayfasından katılım formunun doldurulması gerekmektedir. Kayıtlar iki oturuma birden katılım için yapılacaktır.

Göz Alabildiğine İstanbul

“Göz Alabildiğine İstanbul: Beş Asırdan Manzaralar” sergisi, İstanbul’un Osmanlı payitahtı olduğu, 15. yüzyıldan 20. yüzyılın ilk çeyreğine uzanan bir zaman dilimini kapsıyor. Şehrin zengin bir görsel kaydı niteliğindeki sergide geniş açılı İstanbul manzaralarını gösteren tablolardan gravürlere, nadir kitaplardan albümlere, panoramik fotoğraflardan Yadigâr-ı İstanbul objelerine 100’ün üzerinde eser yer alıyor. Küratörlüğünü Şeyda Çetin ve Ebru Esra Satıcı, danışmanlığını ise Bahattin Öztuncay’ın üstlendiği sergi, 29 Eylül’e kadar görülebilir.

 

Previous Story

Georg Baselitz Sakıp Sabancı Müzesi’nde

Next Story

Çizginin Yüzü

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.