Bursa, Arama Konferansı grup çalışması

Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı

İKSV'nin, Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirdiği Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı Arama Konferansları, Türkiye’nin yedi bölgesinden yedi odak şehirde kültür profesyonellerini bir araya getirdi.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Avrupa Birliği desteğiyle hayata geçirilen Ortaklaşa: Kültür, Diyalog ve Destek Programı’nın üç temel bileşeninden biri olan Ortaklaşa Diyalog Programı kapsamında yedi bölgesinden yedi odak şehirde bölgesel arama konferansı gerçekleştirildi. 25 Nisan – 13 Haziran tarihleri arasında düzenlenen arama konferanslarını Türkiye genelinde toplam 52 şehirden, aralarında sivil toplum kuruluşları, belediyeler, özel kurumlar, akademi, inisiyatifler, kolektifler, kamu kurumları temsilcileri ve bağımsız katılımcıların yer aldığı 314 kişi takip etti. Arama konferansları Türkiye’de kültür-sanat alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve belediyeler arasındaki diyaloğu, işbirliklerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Bursa Arama Konferansı

Her Şehirde Sanat ve Edebiyat

Mersin, Bursa, İzmir, Konya, Ordu, Tunceli  ve Diyarbakır’da gerçekleştirilen arama konferanslarının gün boyu süren programlarında; İKSV Kültür Politikaları Çalışmaları Direktörü Özlem Ece, Ortaklaşa projesi kapsamında yürütülen saha araştırması, yuvarlak masa toplantıları ve hibe programıyla desteklenen projelerden elde edilen deneyimleri paylaştı. Konferansın gerçekleştirildiği her şehirde sanat ve edebiyat dünyasından bir konuk o şehirle olan kişisel bağından aldığı ilhamı Sabah Konuşması’nda katılımcılarla paylaştı. Mersin’de Selin Sümbültepe, Bursa’da Aslı Tohumcu, İzmir’de Yiğit Özşener, Konya’da Ercan Kesal, Ordu’da Özcan Alper, Tunceli’de Sema Kaygusuz, Diyarbakır’da Ahmet Mümtaz Taylan’ın katıldığı konferanslarda, katılımcıları ortak zeminde buluşturmak üzere adil bir kültürel işbirliği”nin ne ifade ettiği üzerine Prof. Dr. Füsun Üstel tarafından bir sunum da gerçekleştirildi.

İzmir, Arama Konferansı, Serdar Öztop, Anadolu Kolektif

Aktif ve Etkin Katılım

Oturumlar Doç. Dr. Gökçe Dervişoğlu’nun moderatörlüğünde konferans katılımcılarının aktif rol alarak tartışma yürüteceği şekilde gün boyu sürdü. Konferanslarda kullanılan metodoloji aracılığıyla hiçbir katılımcının geride kalmadan, herkesin aktif ve etkin katılımının sağlanması gözetildi. Katılımcıların grup çalışmalarında belirlenen ve kendileriyle paylaşılan kavramsal çerçeve doğrultusunda tartışma yürütmesi ve ortak akılla somut öneriler geliştirmesi beklendi. Konferansları Türkiye genelinde toplam 52 şehirden 314 kişi takip etti. Katılımcıların 144’ü sivil toplum kuruluşlarını, 84’ü belediyeleri, 27’si özel kurumları, 19’u akademiyi, 19’u inisiyatif ve kolektifleri, 6’sı kamu kurumlarını temsil ederken konferanslarda 15 de bağımsız katılımcı yer aldı. Arama konferanslarında çoğu üniversite öğrencisi olan toplamda 43 raportör görev aldı.

İlginizi çekebilir:  Göbeklitepe Depremde Zarar Görmedi
Mersin Arama Konferansı, Serdar Öztop

Program Hakkında

Kapsayıcı bir kültür ekosistemi için ilgili tüm paydaşları bir araya getiren Ortaklaşa Diyalog Programı, yerelde bütüncül, kapsayıcı, eşitlikçi ve hak temelli bir kültür ekosistemini ortaklaşa kurmak için ne tür girişimlere, mekanizmalara ve pratiklere ihtiyaç var? sorusuna yanıt arıyor.

Kültür ekosisteminde yer alan tüm paydaşların bir araya gelerek deneyimlerini ve fikirlerini tartışıp paylaşabileceği etkili bir ortam sağlamak üzere tasarlanan arama konferanslarının kavramsal çerçevesini STK’lar ve belediyeler arasındaki kültürel işbirliği oluşturuyor. Katılımcıları somut ihtiyaçları ve önerileri ortaklaşa belirlemeye; katılımcı ve kapsayıcı bir kültür ekosistemine erişmek için yol haritası oluşturmaya davet eden arama konferanslarında toplanan somut öneriler, Ortaklaşa projesinin son yılı olan 2025’te hazırlanacak politika metninin de temelini oluşturacak.

Previous Story

Plastik Poşetten Rekor Satışa

Next Story

2024 Sanatsal İfade Özgürlüğü Raporu: Baskı Artıyor

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.

Verified by MonsterInsights