Ahmet Uğurlu: 1952- 2024

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu vefat etti. Derviş Zaim imzalı "Tabutta Rövaşata" filminde canlandırdığı "Mahsun" karakteriyle dört ödüle değer görülen oyuncu Ahmet Uğurlu 71 yaşındaydı.

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ahmet Uğurlu, 71 yaşında vefat etti. 1952 yılında Konya’da doğan oyuncu, Ankara Devlet Konservatuvarı tiyatro bölümünden mezun olmuş, 13 yıl boyunca Devlet Tiyatroları’nda çeşitli oyunlarda yer almıştı. Mine filmiyle sinema dünyasına adım atan Uğurlu, Derviş Zaim’in yönettiği Tabutta Rövaşata filminde “Mahsun” karakteri ile hafızalara kazındı, birçok ödüle layık görüldü.

Sanatçı Avcı, Memleket Meselesi, Döngel Kârhanesi, Yol Ayrımı, Behzat Ç. gibi birçok dizide ve filmde de yer almıştı. Ahmet Uğurlu aynı zamanda kendisi gibi oyuncu olan Mustafa Uğurlu’nun da ağabeyiydi. Ahmet Uğurlu Tabutta Rövaşata filmindeki performansıyla 33. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu Ödülü almıştı. Bu rol Uğurlu’ya ayrıca 9. Ankara Uluslararası Film Festivali, Selanik Film Festivali ve Türk Eleştirmenleri Birliği En İyi Oyuncu ödüllerini de getirmişti.

İlginizi çekebilir:  Savaş Fotoğrafçısının Hikayelerini Angelina Jolie Yönetecek

 

“Tabutta Rövaşata” filmindeki meşhur sahne.

Cem Yılmaz: Gençlik Kahramanımızdı

Ahmet Uğurlu’nun ölüm haberini Zafer Algöz ve Cem Yılmaz, sosyal medyadan yaptıkları paylaşımla duyurdu. Algöz, “Büyük sanatçı, değerli ağabeyimiz Ahmet Uğurlu’yu kaybettik. Çocukluğumuzun ve gençliğimizin Çobanbey mahallemizin ilk aktörü. Hepimizin ilham kaynağı… Allah rahmet eylesin. Hepimizin başı sağ olsun… Çok büyük kayıp” ifadelerini kullandı. Yılmaz da “Çocukluk arkadaşlarım Taner kardeşimin ve Tuna abimin dayısı, Mustafa abimizin abisi değerli büyüğümüz Ahmet Uğurlu abimizin mekanı cennet olsun… Ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dilerim… Gençlik kahramanımızdı, mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.
Previous Story

Müzede Suare: Başka Renkler, Sesler, Yüzler

Next Story

Gasoline Rainbow: Karantinada Bir Yol Filmi

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.