"Uçan Hollandalı"

Opera ve Bale Festivali “Uçan Hollandalı” ile Başlıyor

15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali 1 Haziran’da perdelerini açıyor. Festival, AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek "Uçan Hollandalı" operasıyla başlayacak ve birçok yerli ve yabancı sanatçının performanslarına ev sahipliği yapacak.

15. Uluslararası İstanbul Opera ve Bale Festivali, 1 Haziran’da Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Türk Telekom Opera Salonu Sahnesi’nde, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği “Uçan Hollandalı” operası ile başlıyor. Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu’nda ilk kez sahnelenecek eseri, ünlü Alman Rejisör Sebastian Welker sahneye koyuyor. Başrolde Hollandalı bariton Martijn Sanders, “Der Holländer” yer alıyor.

Çocuklar için “Sihirli Flüt (Tamino’nun Rüyası)” adlı opera, İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından, 2, 3 ve 13 Haziran tarihlerinde Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde sergilenecek.

5 Haziran’da “Tan Sağtürk ile Bale Dünyası adlı interaktif gösteri, sanat, müzik ve klasik baleyi Tan Sağtürk aracılığıyla minik seyircilere tanıtacak. Gösteri, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Sahnesi’nde gerçekleşecek.

5 ve 6 Haziran tarihlerinde, Mikis Theodorakis’in müzikleriyle enerji ve tutkunun dansla buluştuğu “Zorba” balesi, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

İlginizi çekebilir:  "Bu Sergi Bir Provokasyondur"
ZORBA, Ankara Devlet Opera ve Balesi

8 Haziran’da, Cio-Cio-San’ın hüzünlü hikayesini anlatan “Madama Butterfly” operası, Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından izleyici ile buluşacak.

11 ve 12 Haziran’da, İstanbul Devlet Opera ve Balesi orkestrası, opera, bale, modern dans toplulukları, korosu, teknik ekip ve yaratıcı kadrolarının dev kadrosuyla sahneleyeceği koreografik sahne kantatı “Carmina Burana” sahnelenecek.

Festivalin kapanışı ise 14 Haziran’da, 6. İstanbul Bale Yarışması’nın Ödül Töreni ve Gala Gecesi ile yapılacak. Bale dünyasının önemli temsilcilerinin performansları ile sahne alacağı gecede; Astana Operası Baş Dansçısı Baktiyar Adamzhan, Ankara Devlet Opera ve Balesi Baş Dansçısı Sultan Erol, Uluslararası Konuk Sanatçı Melih Mertel, Les Grands Ballets Canadiens Baş Dansçısı Maude Sabourin, Berlin Devlet Balesi Baş Dansçıları Iana Salenko ve Marian Walter’ın özel performansları izlenebilecek.

Previous Story

Zeus ve Aphrodite Heykelleri Bulundu

Next Story

“Gazze ile Dayanışma Gösterin”

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.