Eser Dover kentindeydi.

Banksy’nin Milyon Dolarlık Duvarı Yıkıldı

Gizemli sokak sanatçısı Banksy’nin Dover kentindeki bir duvar resminin olduğu bina yenileme çalışmaları kapsamında yıkıldı. Eser 1.2 milyon dolar değerindeydi.

İngiliz sokak sanatçısı Banksy’nin İngiltere’nin Dover kentinde 2017’de çizdiği bir duvar resminin olduğu bina yıkıldı. 1.2 milyon dolar değer biçilen duvar resmi, Avrupa Birliği bayrağındaki yıldızlardan birini parçalayan bir işçiyi tasvir ediyordu. Bölge meclisinin kararıyla yıkılan bina Caste Amusements adlı firmanın binasının duvarında yer alıyordu. Banksy’nin liman kenti Dover’da çizdiği resimle ilgili tartışmalar uzun süredir devam ediyordu. Halkın bir kısmının yıkılmasına karşı çıktığı bina, yenileme projesi kapsamında yıkıldı. CNN’in haberine göre binanın yerine The Bench adlı bir yer inşa edilecek. Burada kültürel tesislerin yanı sıra konutlar yer alacak.

İlginizi çekebilir:  Jasmin İhraç SALT'da

İsmi Robbie

Dover Kent Konseyi (DDC) adına konuşan bir sözcü ise, “Yıkım işlemine izin verilmeden önce profesyonel koruma tavsiyesi alan DDC, teknik olarak mümkün olsa bile Banksy’nin eserinin ciddi maliyetler getirmeden sürdürülebilir bir şekilde korunamayacağına karar verdi” dedi. Kimliğini açıklamayı reddeden sokak sanatçısının Bristol kenti başta olmak üzere dünyanın dört bir yanındaki kentlerde eserleri bulunuyor. Geçtiğimiz haftalarda Bristol’da yaşadığı düşünülen sokak sanatçısı Banksy’nin ismini 20 yıl önce yaptığı bir röportajda açıkladığı ortaya çıkmıştı. Sanatçı röportajda isminin Robbie olduğunu söylüyor.

Previous Story

Bir İçgörü Mekânı: Akbank Sanat ve 30 Yıl

Next Story

Serginin İlhamı Rehber Köpeği

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.