Balkan Naci İsimyeli-mafya_karanlıklar ve kartlar-120x100cm

Balkan Naci İslimyeli’nin anısını yaşatmak

Çağdaş Türk Sanatının önemli isimlerinden Balkan Naci İslimyeli, Ekavart Gallery ev sahipliğinde gerçekleştirilen "DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar" adlı bir sergiyle anıldı. Sergi, 21 Ekim tarihine kadar görülebilecek.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Vakfı (EKAV), 2022 yılında kaybettiğimiz ressam, şair, düşünür ve akademisyen Prof. Balkan Naci İslimyeli’yi, 76. doğum günü olan 20 Eylül’de, Epsilon Yayınevi’nin yayımladığı eserleri ve “DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar” sergisiyle andı. Sergi Ekavart Gallery ev sahipliğinde 21  Ekim tarihine kadar görülebilecek.

Balkan Naci İslimyeli-sapan ve taş-100x120cm

Gülfem Dedeoğlu küratörlüğündeki “DÜŞÜNCE DURAKLARI / Çapraz Sorgulamalar” İslimyeli’nin FMV Işık Üniversitesi’nde eğitim verdiği öğrencileri Gökhan Balkan, Melih Koçali, Müjgan Sağlam, Nihal Sak ve Şermin Kıvanç Seval’in çalışmalarını da bir araya getiriyor. İslimyeli’nin aforizmalarının izdüşümü diyebileceğimiz bu yapıtlara Balkan Naci İslimyeli’nin “Asılsız Gölge” ve “Düş Resimleri” koleksiyonlarından seçmeler eşlik ediyor. Sergide Epsilon Yayınevi’nin İslimyeli’nin Düşünce Durakları kitabının yanı sıra 20 Eylül’de yayımladığı İstanbul, Hiç ve Geçerken adlı şiir kitaplarını da yer alıyor.

İlginizi çekebilir:  “Elinin Altında Hep Beyaz Bir Kağıt… İlhan Berk’e Desenler…”

50 yıllık sanat hayatı boyunca eğitim metodolojisi olarak benimsediği aforizmalarıyla  öğrencilerine yalnızca sanatı değil ilkeli yaşamayı, vicdanı, örnek birer insan olmayı öğreten Balkan Naci İslimyeli; atölyesinde öğrencileriyle zihinlerin karmaşık dünyasına ışık olmuş ve bu ışık sözcüklere, yapıtlara yansımıştı.

Previous Story

MoMA, Refik Anadol’un eserini kalıcı koleksiyonuna ekledi

Next Story

Hüseyin Bahri Alptekin Anısına Dostlar Arasında

0 0,00
02_ArtDog_CD_Logo_RGB_Black

BÜLTEN

Türkiye ve dünyadan haftalık kültür-sanat haberleri, inceleme yazıları, sergiler ve etkinlikleri takip et.

Bülten aboneliğinde ArtDog Istanbul’un gizlilik sözleşmesini kabul etmiş olursunuz.